Afbeelding
Joop Touw / BDU

Komend weekend en volgende week minder treinen rondom Schiphol

6 december 2023 om 08:05 Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER Treinreizigers moeten komend weekend en van 13 tot en met 19 december rekening houden met minder treinen rondom Schiphol Airport. Dat meldt de NS dinsdag. Spoorwegbeheerder ProRail werkt dan namelijk opnieuw aan het spoor rondom de luchthaven.

Van komende zaterdag tot maandagochtend 05.00 uur rijden tussen Schiphol en de stations Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Zuid en RAI geen treinen, maar worden bussen ingezet. Het is daarom in sommige metro’s van het GVB mogelijk om in te checken met een NS-vervoerbewijs.

ProRail werkt van volgende week woensdag tot en met 19 december aan het spoor in de Schipholtunnel. Op het perron worden de opgangen vernieuwd. Op een aantal sporen kunnen hierdoor geen treinen rijden, waardoor de dienstregeling van en naar de luchthaven wordt aangepast. Hierdoor rijden minder treinen en kunnen treinen drukker zijn dan gewoonlijk. Ook kan dit betekenen dat reizigers langer over hun reis doen door extra overstappen.

Tot 2028 vinden regelmatig werkzaamheden plaats rondom Schiphol Airport omdat ProRail het hele spoor in de Schipholtunnel vervangt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie