De Cruquiusbrug wordt vernieuwd.
De Cruquiusbrug wordt vernieuwd. provincie Noord-Holland

Start vernieuwing Cruquiusbrug, weekendafsluiting 15 tot 18 december

7 december 2023 om 11:51 Verkeer en vervoer

CRUQUIUS De werkzaamheden aan de Cruquiusbrug starten op vrijdag 15 december om 20.00 uur. De brug die Cruquius met Heemstede verbindt is tot en met maandag 18 december 05.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Ook na de weekendafsluiting dienen weggebruikers rekening te houden met extra reistijd. De provincie begint met het vernieuwen van de brug en start direct met het slopen van het brugdeel richting Heemstede. 

“Helaas kunnen we de bereikbaarheid niet voor iedereen garanderen”, laat gedeputeerde Jeroen Olthof van de provincie Noord-Holland weten. “Dat heeft te maken met de veiligheid tijdens de werkzaamheden aan de brug. Dat komt vaker voor bij dit soort grote projecten. Ik realiseer me dat we een stevig beroep doen op de bewoners en ondernemers op de Cruquiusdijk en Bennebroekerdijk.”

Na jaren van voorbereiding gaat er gestart worden met de vernieuwing van de Cruquiusbrug. Een verbetering voor de veiligheid en doorstroming van zowel fietsers, voetgangers als het wegverkeer op de N201. “Daarnaast wordt de brug circulair, energieneutraal en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd. Ik ben er trots op dat de Cruquiusbrug een voorbeeld is hoe we in de toekomst bruggen zullen bouwen.”

AFSLUITING

Om het brugdeel richting Heemstede te kunnen slopen en tegelijkertijd het verkeer zo min mogelijk te hinderen past de aannemer de wegindeling op en rond de Cruquiusbruggen aan. Tussen vrijdagavond 15 december 20.00 uur en maandagochtend 18 december 5.00 uur wordt de N201 in beide richtingen volledig afgesloten tussen de Spieringweg (Haarlemmermeer) en de Javalaan (Heemstede). Ook de aansluitingen met de Bennebroekerdijk en de Cruquiusdijk worden in beide richting afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Drie Merenweg (N205) en N201.

FIETSERS

Vanaf de Cruquiusdijk dienen fietsers tijdens de weekendafsluiting via de Spieringweg om te rijden, aangezien het oversteken van de N201 niet mogelijk is. Dit kost ongeveer 10 minuten extra reistijd. Fietsers kunnen aan de kant van de Bennebroekerdijk de Ringvaart oversteken via de brug. Met uitzondering tussen 7.00 uur en 19.00 uur, dan is er een fietspont beschikbaar aan de westzijde van de brug (begin van de Bennebroekerdijk).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie