Monique Dickhaut: "Het blauw/witte servies heeft het deels moeten ontgelden. We zullen maar zeggen scherven brengen geluk."
Monique Dickhaut: "Het blauw/witte servies heeft het deels moeten ontgelden. We zullen maar zeggen scherven brengen geluk." pr

Stadsterras Hoofddorp krijgt 'tweede terras'

Winkels

HOOFDDORP Na een geslaagde meubel inzamelactie op 2 augustus op het stadsterras bij het Raadhuisplein in Hoofddorp, staat een deel van de opgepimpte meubels inmiddels te shinen boven op een container. Zichtbaar voor iedereen. En in een hippe kleurgroep blauw, groen, zwart en wit.

Initiatiefnemer Monique Dickhaut: “De storm van vorige week dinsdag heeft het overleefd. Althans de meubeltjes wel. Alleen het blauw/witte servies heeft het deels moeten ontgelden. We zullen maar zeggen scherven brengen geluk.”

“Namens vriendin Hester en Pascale van Headshot Photo mag ik wel zeggen dat we bijzondere meubels hebben mogen ontvangen met ontzettende leuke verhalen van de gebruikers erbij. Om deze actie nog meer kracht bij te zetten hebben we besloten dit verder uit te breiden naar andere horecalocaties in Hoofddorp. We roepen daarom zowel de ondernemers alsook bewoners opnieuw op om deel te nemen.”

Ze vraagt lezers hun kleinmeubeltjes te brengen naar No Waste decoration in plaats van naar de kringloopwinkel. “We geven het een nieuwe look en delen ze uit aan de horeca ondernemers in Hoofddorp. We gaan er een speurtocht aan verbinden die voor jong en oud leuk is om te doen. Hoe en wat precies wordt op dit moment nog uitgewerkt.”

“Belangrijk voor een ieder die een meubeltje in wil leveren. Je doet er dus wel echt afstand van! En we vinden het erg belangrijk als je kort de geschiedenis ervan mee inlevert. Welke speciale herinnering heb je eraan? Waar heb je het voor gebruikt? Waarom gaat het nu de deur uit?”

WORKSHOP “En wil je helemaal geen meubel inleveren, maar liever zelf opknappen? Dan kan je zaterdag 5 september of 3 oktober nog aansluiten bij de workshop, ‘’krijtverf en colourwax technieken leren’’ We geven een uitleg over de vele toepassingen en gebruik ervan. Natuurlijk ga je zelf aan de slag. En heb je geen eigen meubeltje? Dan zijn er kleine pallets beschikbaar waarvan je een rekje gaat maken. Te gebruiken voor boeken, planten, flessen en dergelijke. En natuurlijk mag je dat mee naar huis nemen.”

advertentie