25 juni 2019 werd door onder andere wethouder Ruigrok de eerste steen gelegd, donderdag ging het winkelcentrum open.
25 juni 2019 werd door onder andere wethouder Ruigrok de eerste steen gelegd, donderdag ging het winkelcentrum open. pr

Wethouder Ruigrok: ‘Toch ook blij zijn met outlet’

Winkels

HOOFDDORP Wethouder Marja Ruigrok begrijpt de zorgen van Hoofddorpse ondernemers over de opening van The Style Outlet, donderdag in Halfweg.  “Zeker in deze coronatijd.  Toch denk ik dat we ook blij moeten zijn met deze outlet. Uiteindelijk krijgen we in Haarlemmermeer meer bezoekers. Mensen maken er vaak een dagje van en kijken wat nog meer in de omgeving kunnen gaan doen. Dat is goed voor ons. En ik denk dat mensen ook niet ieder weekend naar deze outlet gaan. Dat doe je misschien een paar keer per jaar?  Amsterdam The Style Outlets in Halfweg is de eerste outlet in de Randstad ik denk dat de hele regio daarvan profiteert.“

Toch klagen overal in Nederland winkeliers bij een degelijk centrum dat de omzet naar beneden zal gaan. Op het NOS-journaal liet Sonja Olthuis, centrummanager in Hoofddorp, op de openingsdag weten helemaal niet blij te zijn met The Style Oulets. “Zo’n winkelcentrum heeft heel wat gevolgen voor de regio, want elke euro kan maar één keer uitgegeven worden”, zei ze. “Dit zal met name door onze kleding- en schoenenwinkels gevoeld worden.”

In Haarlem zijn vergelijkbare geluiden te horen. Marjolein van der Goen liet weten niet blij te zijn, vooral omdat in Haarlem al best veel leegstand is. Ze heeft geprobeerd via de rechter de komst van The Style tegen te houden, maar meer dan oponthoud heeft het niet opgeleverd. Protesten tegen outlets in Zoetermeer en Assen hebben overigens wel succes opgeleverd.


advertentie