Zo ziet de passage van de Vier Meren eind 2022 uit.
Zo ziet de passage van de Vier Meren eind 2022 uit. Wereldhave

Vier Meren op de schop: van winkelcentrum naar Full Service Center

Winkels

HOOFDDORP Eigenaar Wereldhave gooit haar deel van winkelcentrum Vier Meren op de schop en lanceert een totaal nieuwe strategie. Een grootschalig onderzoek onder het winkelend publiek heeft uitgewezen dat er het een andere schort aan het gedeelte dat door het winkelvastgoedbedrijf wordt geëxploiteerd. ‘We zijn bezoekers kwijtgeraakt’. 

Zo blijkt dat van de 5.6 miljoen bezoekers per jaar aan het centrum van Hoofddorp een overgroot deel niet of nauwelijks het overdekte gedeelte van Vier Meren bezoekt waar Wereldhave eigenaar van is. De passage, die loopt vanaf de ingang waar Miss Etam zat tot aan de ingang waar Mango zit, is niet aantrekkelijk genoeg om te bezoeken. 

Dat heeft onder andere te maken met de breedte. In de afgelopen jaren heeft Wereldhave dit geprobeerd op te lossen door ter hoogte van La Place een terras te plaatsen en verder zijn er twee units met horeca geplaatst. Uiteindelijk allemaal zonder gewenst resultaat.

Op 1 januari 2022 gaat de schop in de grond en wordt Vier Meren verbouwd tot een Full Service Center. “Dit is een one-stop locatie waar boodschappen doen, winkelen, vrijetijdbesteding, ontspanning, sporten, gezondheid, werken en andere dagelijkse behoeften samen komen; ondersteund door slimme concepten én services”, beschrijft Rik Janssen, manager marketing and communication bij Wereldhave.

advertentie