Afbeelding
Joop Touw

Grote belangstelling project Pracht468 Vijfhuizen

3 maart 2020 om 11:01 Wonen

VIJFHUIZEN Voor Pracht468, een nieuwbouwproject van dertig koopwoningen, is de animo bijzonder groot.

Op het perceel Spieringweg 468 gaat projectontwikkelaar Wilma Wonen een wijkje realiseren van dertig nieuwe woningen. Nu nog staat op de kavel een riante villa met zwembad. Afgelopen week is begonnen met het bouwrijp maken van de locatie dat vooralsnog bestaat uit het verwijderen van al het groen in de tuin en het verleggen van de waterleiding. Om de bouw mogelijk te maken is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Naar verwachting liggen de stukken vanaf medio maart zes weken ter inzage en kunnen zienswijzen worden ingediend. Wanneer deze procedure is beëindigd gaat de verkoop van start.

De belangstelling is heel groot, ook vanuit Vijfhuizen", laat Mireille Intres van Wilma Wonen weten. "Niet verwonderlijk want het is een prachtig plan. Gezien de zorgen van de buurtbewoners over mogelijke parkeerproblemen hebben we daar veel aandacht aan besteed en hebben we extra parkeerplaatsen toegevoegd. In samenspraak met de gemeente gaan we in totaal 59 parkeerplaatsen en 14 garages realiseren."

De entree van het nieuwe wijkje van 16 herenhuizen en 14 halfvrijstaande villa's komt ter hoogte van de apotheek. Autoverkeer naar Telraam wordt middels een neerklappaal onmogelijk gemaakt. Jan Broos die vanuit zijn appartement aan Liniewal een fraai uitzicht heeft op de toegangsweg met ernaast gelegen parkeerplaatsen, maakt zich grote zorgen. Ondanks de extra parkeerplaatsen in het binnengebied van het wijkje verwacht hij problemen. "De bewoners van de tien nieuwe woningen die aan de brink grenzen gaan heus niet helemaal door de wijk rijden naar hun parkeerplaats, maar zetten hun auto voor de deur waardoor bezoekers aan het medisch centrum onvoldoende plek hebben. Ik zeg het niet voor mezelf want net als negen anderen heb ik een betaalde parkeerplaats achter ons gebouw. Ik ben niet tegen de bouw, iedereen wil wonen tenslotte. ik doe alleen maar mijn best voor de bewoners van het dorp."

Frans Witteman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie