Remco Pols (Ymere) en Frits Lely (Van Wijnen) feliciteren de eerste huurders met hun nieuwe woning.
Remco Pols (Ymere) en Frits Lely (Van Wijnen) feliciteren de eerste huurders met hun nieuwe woning. pr

Nieuwe eengezinswoningen in Tudorpark-Hoofddorp opgeleverd

9 maart 2020 om 09:08 Wonen

HOOFDDORP Vorige week kregen de eerste bewoners van de gloednieuwe eengezinswoningen van Ymere in het Tudorpark in Hoofddorp hun sleutel. "We hebben lang gezocht", vertelde een nieuwe huurster. "Eindelijk hebben we een ruime woning voor ons gezin en ik vind het ook fijn dat alles zo nieuw is."

Ymere levert de komende maanden 65 betaalbare huurwoningen op in het Tudorpark, gebouwd in de karakteristieke Engelse stijl. De ruime eengezinswoningen van bijna 100 m2 hebben 4 kamers en worden daarom toegewezen aan grotere huishoudens van 3 personen of meer. Remco Pols, regiomanager van Ymere: "Ik ben blij dat de nieuwbouw van Ymere nu goed op gang komt. Zo kunnen we meer gezinnen en andere huishoudens aan een betaalbare huurwoning helpen. Dat is hard nodig, want de woningnood in Haarlemmermeer is enorm."

GASLOOS De nieuwe woningen zijn gasloos en krijgen energie via een zuinige warmtepomp. De warmte komt van 120 meter diep uit de grond en via vloerverwarming in de woning. Daarnaast liggen op de bergingen zonnepanelen en zijn de huizen aan alle kanten goed geïsoleerd. Frits Lely, vestigingsdirecteur van Van Wijnen Haarlemmermeer: "Trots zijn we op de duurzame woningen die we hier met Ymere hebben gerealiseerd. Door toepassing van betoncasco konden we snel bouwen met een gunstige prijs-kwaliteit verhouding. Het zijn woningen die klaar zijn voor de toekomst!"

BETAALBAAR Binnenkort begint Ymere ook met de bouw van 37 betaalbare huurappartementen in deze wijk. Met een woonoppervlak tussen de 55 en 70 m2, twee of drie kamers en een balkon, zijn deze appartementen straks geschikt voor alleenstaanden, stellen of kleine gezinnen. Remco Pols: "We zien dat ouderen, waarvan de kinderen het huis uit zijn, soms kleiner willen wonen en graag een gelijkvloers appartement willen. Het aanbod van betaalbare appartementen in Haarlemmermeer is echter gering. Ook jongeren die op zichzelf gaan wonen, geven vaak de voorkeur aan een appartement."

De Ymere-woningen in het Tudorpark zijn allemaal sociale huurwoningen. Dat betekent dat ze zijn bedoeld voor mensen met een bescheiden inkomen. Kandidaten moeten ingeschreven staan bij Woningnet.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie