Afbeelding
Fredde de Weert

Ruim 30 nieuwe huurwoningen van Ymere in Halfweg erbij

23 april 2020 om 08:37 Wonen

HALFWEG In maart en april heeft Ymere de laatste woningen opgeleverd van het nieuwbouwproject aan de Mientekade in Halfweg. In maart kregen de huurders van 14 nieuwe sociale huurwoningen hun sleutel. Deze maand trekken de huurders in de laatste 18 vrijesectorwoningen van dit nieuwbouwproject.

Remco Pols, regiomanager Ymere: "Ook in deze coronatijd hebben we huurders blij kunnen maken met een nieuw huis. Dat vergde wel wat aanpassingen. Zo konden de nieuwe huurders hun huis alleen in klein gezelschap bezichtigen en ook hebben collega's ervoor gezorgd dat er voldoende spreiding was bij de verhuizingen. We wilden uiteraard voorkomen dat alle huurders tegelijk gingen verhuizen en dat er drukte bij de lift en in de algemene ruimtes zou ontstaan."

De nieuwbouw aan de rand van Halfweg bestaat uit 5 gebouwen, met in totaal 69 woningen. De woningen van de eerste drie woongebouwen zijn de afgelopen twee jaar opgeleverd. De laatste twee woongebouwen zijn nu dus ook klaar. De appartementen (70-90 m2) hebben een ruim balkon, er is een lift en er zijn aansluitpunten voor een scootmobiel in de gemeenschappelijke ruimten. Dit maakt de woningen ook zeer geschikt voor ouderen. Bij de gebouwen ligt een nieuw gezondheidscentrum, dat in 2018 in gebruik is genomen.

De sociale huurwoningen in dit nieuwbouwproject zijn, zoals gebruikelijk, toegewezen aan huurders met een bescheiden inkomen. De vrijesectorwoningen zijn voor een deel gegaan naar huurders die hiervoor in een sociale huurwoning woonden.

"Ymere bouwt geen vrijesectorwoningen meer, deze woningen zaten nog in de pijplijn", zegt Pols. "Door huurders van sociale huurwoningen hier voorrang te geven, komen hun woningen weer vrij voor mensen die een sociale huurwoning zoeken. En dat draagt bij aan de uitdaging waar wij ons op concentreren in de Metropoolregio Amsterdam: Het beschikbaar maken van sociale huurwoningen voor huurders met een bescheiden inkomen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie