Afbeelding
Pixabay

Hypotheker blij: 'Starters woningmarkt maken meer kans in Haarlemmermeer'

24 juli 2020 om 14:43 Wonen

HAARLEMMERMEER Goed nieuws voor starters in Haarlemmermeer. De gemeente heeft de maximale koopsom van de starterslening verhoogd. Dit betekent dat de kansen van jonge huizenkopers om in te stromen op de woningmarkt in Haarlemmermeer worden vergroot voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Olav van Eck en Edgar Hollander van De Hypotheker in Hoofddorp en Nieuw-Vennep zijn blij met dit besluit zodat meer starters financiële ondersteuning kunnen krijgen bij het kopen van hun eerste huis.

Haarlemmermeer heeft besloten om de koopsom van de starterslening te verhogen naar 310.000 euro die daarmee gelijk is getrokken aan de NHG-grens . Dit geldt voor zowel bestaande bouw als ook voor de nieuwbouwprojecten Nassaupark de Vrijheid en Hydepark. Door dit besluit worden de kansen voor starters om in te stromen op de woningmarkt vergroot. De starterslening overbrugt als het ware het verschil tussen de prijs van de woning en het bedrag dat een starter bij een geldverstrekker kan lenen.

In mijn adviesgesprekken zie ik dat veel jonge huizenkopers graag in Hoofddorp willen kopen

Olav van Eck, franchisenemer van De Hypotheker Hoofddorp: “In mijn adviesgesprekken zie ik dat veel jonge huizenkopers graag in Hoofddorp een eerste woning willen kopen, maar ook hier is er krapte op de woningmarkt. Starters kopen gemiddeld voor 260.000 – 270.000 euro een woning, dat is een hoop geld. Daarnaast kun je maar 100 procent van de woningwaarde financieren, de kosten koper – overdrachtsbelasting, notaris en taxatiekosten – komt hier nog bovenop. Gemiddeld bedraagt dit 5 procent van de koopsom. Bij een woning van 260.000 euro komt dit uit op een bedrag van 13.000 euro”.

Edgar Hollander van De Hypotheker Nieuw Vennep: “Om alle bijkomende kosten te kunnen financieren, hebben starters dus vaak een flinke eigen spaarpot nodig. Daarnaast zijn de huizenprijzen, ook in Nieuw-Vennep, dusdanig hoog dat jonge huizenkopers boven op deze bijkomende kosten nog meer eigen middelen inbrengen om de financiering rond te krijgen. Hierdoor verwacht ik dat de verhoging van de starterslening voor veel starters net dat extra steuntje in de rug biedt om wel in te kunnen stromen op de woningmarkt.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie