PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Hoofddorp

Onbegrip over weghalen speeltuin Hoofddorp: er spelen hier veel kinderen

Wonen
Foto: Eigen foto
28 aug. 2020, 07:52
Kinderen kunnen zich nu nog vermaken in de speeltuin aan de Windvorst. Binnenkort worden de verouderde speeltoestellen weggehaald.
Kinderen kunnen zich nu nog vermaken in de speeltuin aan de Windvorst. Binnenkort worden de verouderde speeltoestellen weggehaald.

HOOFDDORP De bewoners het buurtje Waterwolf, Windvorst, Landleeuw, Stormvloed en Golfslag, in Hoofddorp Noord willen dat de speeltoestellen in de speeltuin aan de Windvorst worden vervangen. De gemeente geeft daar geen gehoor aan, en haalt ze weg. Er wonen te weinig kinderen in de buurt. Onlangs was er ook protest in Rijsenhout over het weghalen van een speeltuintje. In Haarlemmermeer zijn in totaal 705 speelplekkenplekken, daarbij worden trapveldjes, tafeltennistafels, boomstammen, hinkelbanen en dergelijke meegeteld.

Bewoner Marnix Westein van de Windhorst heeft een brief naar de gemeente gestuurd met steun-handtekeningen van 77 buurtbewoners. “We willen dat de speeltuin behouden blijft. Onze argumenten zijn dat de speeltoestellen wel oud zijn, maar dat komt omdat er nauwelijks onderhoud is gepleegd in de afgelopen 10 jaar. Ze zijn overigens niet onveilig. H..

Deel dit artikel via: