Alle woningen hebben ruime tuinen, omgeven door hagen, met doorzichten naar de Ringvaart of de omliggende bosgordels
Alle woningen hebben ruime tuinen, omgeven door hagen, met doorzichten naar de Ringvaart of de omliggende bosgordels pr

Bouw luxe woningen op Landgoed Wickevoort te Cruquius begint

18 september 2020 om 15:53 Wonen

CRUQUIUS Gebiedsontwikkelaar AM start met de realisatie van de eerste energieneutrale koopwoningen op Landgoed Wickevoort te Cruquius, tussen Heemstede en Hoofddorp. Voor kopers en overige betrokkenen wordt21 september een feestelijke, virtuele bijeenkomst gehouden.

Het woningaanbod van het deelplan Hagen omvat twaalf halfvrijstaande landhuizen en 24 herenhuizen in korte rijen. Hiervan worden 21 woningen als nul-op-de-meter en vijftien woningen als energieneutraal gerealiseerd. De woningen liggen aan de buitenrand van Landgoed Wickevoort, nabij de Ringvaart en aan de akkerbouwgrond van stadsboerderij Hoeve Wickevoort. Alle woningen hebben ruime tuinen, omgeven door hagen, met doorzichten naar de Ringvaart of de omliggende bosgordels. De woningen kenmerken zich door een hoogwaardig afwerkniveau en stoere architectuurstijl met veel aandacht voor detaillering van metselwerk in combinatie met hout. Het ontwerp van de woningen is geïnspireerd op de stijl van de Haarlemse architect Hans van Lochem en komt van Prototype. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen.

De woonoppervlaktes van deze woningen variëren van 120 m2 tot en met 180 m2. De prijzen waren vanaf € 415.000 tot en met € 740.000. Alle woningen zijn verkocht. De woningen worden in het derde kwartaal van 2021 opgeleverd.

Het stedenbouwkundige plan voor Wickevoort is in samenwerking met gemeente Haarlemmermeer uitgewerkt door VenhoevenCS en landschapsarchitect Landlab. In totaal komen er 750 tot 1.000 woningen op het landgoed.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie