Afbeelding
Trudy Witteman

Nieuwbouw Groeneweg Vijfhuizen opgeleverd

2 oktober 2022 om 20:18 Wonen

VIJFHUIZEN Bij bewoners en buren gaan tijdens de feestelijke oplevering van de nieuwe woningen aan de Groeneweg de handen stevig op elkaar. “Ze zijn prachtig. Een aanwinst.”

Wat wil je ook. 20 totaal versleten huisjes uit 1960 die plaats hebben gemaakt voor 35 gasloze woningen met zonnepanelen op het dak. Soepeltjes is het niet gegaan, vertelt Remco Pols, regiomanager van Ymere. “Zeven jaar geleden maakten we de keuze om de oude woningen niet te verkopen, maar de nieuwbouw zelf te ontwikkelen. Moeizame gesprekken en protesten volgden met als dieptepunt de demonstratie met zwart plastic. Het heeft veel met mij gedaan.” 

Vandaag heeft hij en ook directievoorzitter Erik Gerritsen prachtige gesprekken met bewoners. “Ook ik ben super trots”, straalt Gerritsen. “Het complex past prachtig in de wijk en de bewoners zijn dolblij. Een aantal heeft een eengezinswoning achtergelaten. Dat is goed voor de doorstroming. En heel snel gaan we de binnentuin en het andere groen aanplanten”, belooft hij. 

Ook wethouder Jurgen Nobel (wonen) is gekomen om het glas te heffen. Ook hij is bij bewoners binnen geweest en ook hij is onder de indruk van de prachtige woningen. Ton van der Aar, voorzitter van Vereniging Dorp Vijfhuizen (VDV) heeft destijds deelgenomen aan de gesprekken. “Het is een zware bevalling geweest, maar het eindresultaat is een aanwinst voor het dorp”, laat hij vol trots weten.

Later meer

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie