Afbeelding
pr

Hoofddorps team leeft met 2dekansje.com van retourpakketjes van webshops

Zakelijk

HOOFDDORP 2dekansje.com is in 2018 opgericht door drie ondernemers met als missie het verbeteren en innoveren van de internet retouren en restvoorraad markt. Op dit moment komen van elke tien pakketjes die online worden besteld er één tot twee terug en daár komt 2dekansje.com om de hoek kijken. Zij verkopen die internetretouren en restvoorraad van erkende webshops, want weggooien is zonde, zo stellen ze .
[Lees op hcnieuws.nl: Consumenten zijn zich er vaak niet van bewust wat er met de producten gebeurt die ze retourneren.

Caresse Bolte: "Wat gebeurt er op dit moment met onze internet retouren? Het aantal webshops groeit en dat betekent dat het aantal internet retouren hard mee groeit. Gemiddeld wordt tien tot twintig procent van de online gekochte producten retour gestuurd. Veel webshops bieden als service aan dat de consument zijn producten gratis kan retourneren. Dit verlaagt de drempel voor de consument om online te shoppen en resulteert in consumenten die meerdere maten of versies van één en hetzelfde product te kopen; de andere producten kunnen ze toch gratis retourneren. Consumenten zijn zich er vaak niet van bewust wat er met de producten gebeurt die ze retourneren. Vaak liggen deze producten in het magazijn te verstoffen of worden de producten vernietigd terwijl er met de werking en kwaliteit van de producten niks mis is.

Een webshop kan de producten alleen niet meer verkopen voor de nieuwprijs als de doos stuk is of mist. Het is te duur of kost te veel moeite om deze retouren opnieuw te verkopen en daarom kiezen webshops vaak de goedkoopste oplossing: het afschrijven en opslaan van de retouren waarna ze uiteindelijk worden vernietigd.

Onze zegt het al: om deze retouren een tweede kans te geven is 2dekansje.com in het leven geroepen. 2dekansje.com biedt retouren aan die webshops zelf niet meer kunnen of willen verkopen. 2dekansje.com controleert alle producten nauwkeurig om er zeker van te zijn dat de producten naar behoren werken en compleet zijn.

Daarnaast is het goed om te weten dat álle producten die 2dekansje.com verkoopt nieuw zijn. Vaak is alleen de verpakking licht beschadigd, dit wordt er altijd duidelijk bij vermeld. Omdat het product gloednieuw is, behoudt het ook de garantie. Met deze tweede kans producten kopen consumenten dus eigenlijk een nieuw product waarvan de verpakking licht beschadigd is, tegen een zeer gereduceerde prijs. Beter voor het milieu en goed voor uw portemonnee.

Waar staat 2dekansje.com voor Steeds vaker hoor je in het nieuws dat de consumptiemaatschappij een aanslag is op het milieu. 2dekansje.com wil een positieve impact hebben door consumenten bekend te maken met tweedekans producten en de positieve invloed die deze producten hebben op ons milieu. Met het kopen van een tweedekans product worden er grondstoffen bespaard, het product is er namelijk al, er hoeft niks nieuws gemaakt te worden.

Daarnaast verpakt 2dekansje.com de producten in gebruikte dozen, het zou natuurlijk zonde zijn om deze dozen niet her te gebruiken. 2dekansje.com is blij met alle hulp. Hebben jullie ook nog oude dozen over die niet meer nodig zijn? Breng ze bij ons langs in Hoofddorp!

advertentie
advertentie