Een rijk gevulde toonbank.
Een rijk gevulde toonbank. Jan Aukus

Opzien tegen het kerstdiner? Geen zorgen dankzij de Kippiepan!

15 december 2019 om 12:30 Zakelijk

HOOFDDORP “De hele familie komt eten met kerst? En je ziet op tegen al het werk dat daarbij komt kijken? Maak je geen zorgen”, zegt Gert Baak. “Gewoon even langskomen bij Kippie. Wij zorgen voor een ‘kiplekkere’ oplossing.”

Grill- en maaltijdenspecialist Kippie in De Vier Meren is geen nieuwkomer. Het bedrijf, aangesloten bij de gelijknamige franchiseketen, is vanaf de start van het winkelcentrum te vinden tussen de winkel van Gall & Gall en de supermarkt van Albert Heijn. Sinds 5 jaar zwaait Gert Baak er de scepter. Samen met zijn vrouw Jacqueline en een team van 15 parttimers staat hij klaar om de klanten van dienst te zijn met een grote variatie aan kipgerechten.

In januari zitten we hier nu 5 jaar en we hebben er absoluut geen spijt van.“Kippie Hoofddorp was indertijd voor mij iets heel nieuws”, vertelt hij. “Ik ben oorspronkelijk opgeleid tot slager en had altijd in loondienst gewerkt. Maar, zoals dat vaak gaat, je denkt wel eens: het wordt tijd voor iets anders. En toen kwam Kippie voorbij. Ze zochten iemand voor de winkel in Hoofddorp. Dat betekende een complete ommezwaai. We vonden het een mooie uitdaging en ik heb ‘ja’ gezegd. Sindsdien heb ik hier via de Kippie-franchiseketen mijn eigen bedrijf. Het was niet alleen zakelijk een hele verandering, van werknemer naar ondernemer. Ook de locatie was voor Jacqueline en mij helemaal nieuw. We komen uit Monster in het Westland en kenden Hoofddorp helemaal niet. Maar we dachten: we laten ons maar verrassen. En dat heeft goed uitgepakt. We hebben er beslist geen spijt van. In januari zitten we hier nu 5 jaar. Of we het gaan vieren? Ik denk dat er best wel eens een feestje aan kan komen!”

ONLINE BESTELLEN Wie binnenloopt bij Kippie in de Vier Meren herkent direct een breed assortiment. “Kwaliteit en gemak, dat staat bij ons op één”, legt Gert Baak uit. “Voor al onze gegrilde producten, de kant-en-klaar maaltijden, de broodjes en onze topper de Kippiepan geldt: alles is met veel zorg geselecteerd. En we maken het onze klanten makkelijk: alles wat we verkopen is ‘gegaard’, het hoeft alleen maar te worden afgegrild. Dat kan in de oven of in de magnetron. Dan doen we hier, maar een klant kan het natuurlijk ook mee naar huis nemen en het daar zelf doen. Het is altijd ‘kiplekker’!

Het draait bij Kippie niet uitsluitend om kip.Hij wijst op de toonbank, waar schalen klaar liggen met kluifjes en andere kipsnacks, zoals sateetjes. Maar ook met kippenpoten, halve en hele kippen, spareribs en gehaktballen. Want het draait bij Kippie niet uitsluitend om kip.

“Voor de kippenpoten geldt een leuke prijs: 5 stuks voor maar 5.50 euro. Veel vraag is er naar onze belegde broodjes. Die zijn zo populair, daar hoef ik niets meer over te zeggen. Heerlijk voor iedereen die op zoek is naar even iets voor de lunch. Overigens, je hoeft niet altijd naar de winkel te komen. In onze webshop kun je online bestellen en kiezen voor thuisbezorgen. Dat laatste geldt dan weer niet voor onze complete maaltijden: Chinese bami, nasi, mihoen. Daarvoor moet je echt naar onze winkel.”

KIPPIEPAN Met Kerstmis voor de deur verwachten Gert Baak en zijn team veel vraag naar de grote topper: de Kippiepan. “Die pan huur je. Je betaalt 15 euro borg. En dat geld krijg je, als je hem schoon inlevert, direct terug. Maar als je snel weer een kippiepan wil, kun je de pan thuis houden en alleen de inhoud bestellen. Voor een partyschotel rekenen we geen borg, voor een XXL-pan is de borg 50 euro. Opwarmen? Heel simpel, kopje water over de inhoud en een half uurtje op standje 2. Geen stress, geen zorgen en een topgerecht in een handomdraai. De inhoud varieert. Zo hebben we de snackpan, de kluifpan, de saté-ballenpan, de dönerpan, diverse maaltijdpannen, de spareribpan en de XXL-snackpan.”

KALKOEN Maar wat is er met kerst nu mooier dan een klassieke kalkoen? Kippie maakt er een echt feest van met de kerstkalkoen gevuld met gehakt en al voorgebraden. Gert Baak: “Alleen maar opwarmen. Je zet de kalkoen in de bijgeleverde ovenzak twee uur voor het diner in de oven en dat is het. Liever geen kalkoen? We hebben kiprollade, Franse maïskip gevuld met gehakt, of parelhoen, ook gevuld met gehakt, En krijg je een groot gezelschap over de vloer: denk dan eens aan onze snackpan XXL, met liefst 270 hapjes. Wie een lekker, feestelijk maar vooral zorgeloos kerstdiner wil: van harte welkom bij Kippie!”

i Kippie Grill en Maaltijdenwinkel, winkelcentrum Vier Meren, Hoofddorp. Tel. 023-5617944, online: www.kippie.nl.

Anja Maas

Een heerlijk gevulde Kippiepan.
Het team van Kippie staat klaar om er een lekkere Kerst van te maken.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie