Paul Heger zegt het graag::
Paul Heger zegt het graag::"Pap, mam, familie Van Weel, nogmaals dank voor alle steun" Eigen foto

'Kakelverse' asperges uit Lijnden

10 april 2020 om 09:59 Zakelijk

LIJNDEN Paul Heger kan het niet genoeg benadrukken: zijn klanten houden zich heel goed aan de coronavoorschriften. "Het is echt super", vertelt hij. "Iedereen let goed op de 1,5 meter-afstand-regel en is enorm behulpzaam. Gewoon top!"

De familie Heger, afkomstig uit Limburg, is eigenaar van Meer Asperges in Lijnden. Sinds 6 jaar telen en verkopen zij aan de Hoofdweg 132 – ter oriëntatie, bij de kruising van de Schipholweg met de Hoofdweg – hun 'witte goud' Net zoals ze dat al vele jaren doen in Velden bij Venlo, hun woonplaats.

KAKELVERS Paul Heger vertelt er geen spijt van te hebben dat zijn familie gekozen heeft voor de Randstad. "Waarom we hierheen zijn gekomen? We zaten met ons bedrijf in een andere fase en zochten een nieuwe markt. We hoorden van de mogelijkheden hier en dachten direct: 'Dit is geschikt. In de polder, dichtbij Amsterdam en Haarlem, en ruim voldoende parkeerruimte. We besloten de sprong te wagen. En de naam Meer Asperges lag natuurlijk voor de hand. Onze asperges komen uit de grond en liggen na sorteren vers in de winkel. Kakelvers, zeggen we wel met een knipoog. We hebben geen spijt van onze keuze, want de klanten hebben ons van begin af aan goed weten te vinden. En we vinden het natuurlijk geweldig fijn om te zien, dat ze ons in deze coronatijd trouw blijven.

De klant kan bij ons nog steeds terecht voor 8 soorten asperges

We zijn een seizoenbedrijf, dus we moeten het juist van deze maanden hebben. We doen er alles aan, om goed op de voorschriften te letten en iedereen hier veilig inkopen te laten doen. Onze balie is voorzien van plexiglas en we werken met duidelijke afstand-strepen. Je ziet direct hoeveel ruimte er voor een ander over moet blijven. Verder proberen we extra efficiënt te zijn, zodat de mensen zo kort mogelijk in de winkel zijn. Wie vroeger geschilde asperges wilde, kon daar altijd op wachten, terwijl we de bestelling klaarmaakten. Nu schillen we een hoeveelheid asperges 'voor ', zodat ze al klaar staan. Wij moeten daar wel veel vroeger voor op, maar dat hebben we er graag voor over. En, ik zei het al, iedereen heeft begrip voor de situatie en is superbehulpzaam."

NIEUWE OPENINGSTIJDEN Behalve de organisatie in de winkel heeft Meer Asperges ook de openingstijden aangepast. "We waren open vanaf 9.00 uur, nu is dat vanaf 10.00 uur. We sluiten om 19.00 uur. Wat niet gewijzigd is, is ons assortiment. De klant kan bij ons nog steeds terecht voor 8 soorten asperges. Afhankelijk van soort en beschikbaarheid hebben we Iedere week nieuwe aanbiedingen. En we houden het niet alleen bij asperges, we verkopen ook aspergesoep. Die wordt hier iedere dag door ons zelf gekookt. Onze aspergesoep is het proeven meer dan waard, dat durven we best te garanderen. En vergeet ook onze superverse aardbeien niet. Heerlijk en zoet, kijk maar naar onze Sunata-aardbeien. Dus op zoek naar kwaliteitsgroente en - fruit van dit seizoen? Meer Asperges staat voor je klaar!"

Meer Asperges, Hoofdweg 132, Lijnden. Tel. 06-53635457

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie