Afbeelding
Eigen foto

Ger's Schoen & Sleutel Service ziet lichtpuntjes

15 april 2020 om 17:06 Zakelijk

HOOFDDORP Ger's Schoen & Sleutel Service is al ruim 30 jaar een begrip in het centrum van Hoofddorp. De afgelopen jaren heeft deze ondernemer al verschillende veranderingen meegemaakt. De huidige coronacrisis is een zware beproeving voor iedereen en zeker voor de ondernemers. 

"Het kabinet heeft regelingen afgekondigd, die steeds uitgebreid worden, om de ondernemers te ondersteunen", laat eigen Cor de Graauw weten. "Daar moeten wij dankbaar voor zijn. De regelingen zijn nodig, willen wij met z’n allen deze crisis zakelijk overleven. Voor winkels, die nog open mogen zijn, is 70% omzetverlies meer realiteit dan ooit." 

Toch merkt de ondernemer een keerzijde. "Ik merk in deze tijd dat wij worden teruggeworpen op ons ondernemerschap. Ineens moet je gaan bedenken hoe we nog wel kunnen ondernemen, rekening houdend met regels opgesteld door het RIVM."

De vraag hoe klanten te bereiken blijft en daardoor geld te generen sluit daarbij aan. De lokale ondernemer ziet mooie initiatieven ontstaan bij collega’s om enerzijds toch de klanten te kunnen voorzien en anderzijds wat inkomen te genereren. "Ik hoorde een collega, die nu personal shopping aanbiedt. Een uur in de zaak om te winkelen met twee personen. Het is een mooi en creatief idee. Zelf hebben wij nu een haal- en brengservice om schoenen op te halen en gerepareerd retour te brengen."

Naast al deze creatieve ideeën is het belangrijk dat elkaar helpen. Ook klanten kunnen daar een bijdrage aan leveren. "Laat eens wat bezorgen door een lokaal restaurant, taartwinkel, frietzaak etc. Probeer zoveel mogelijk de producten af te nemen bij de lokale winkels in plaats van alles online te bestellen." 

Met deze acties voelt de lokale ondernemer zich gesteund en voorkomt dat straks vele ondernemers failliet gaan. Ook als deze crisis achter de rug is, zullen de gevolgen nog maanden duren voordat de rust/omzet weer terug is. 

"Wij wensen iedereen een goede gezondheid toe en samen staan wij sterk", besluit De Graauw.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie