Noah, de broer van Joël, knipt de kerstshow open. Zus Anne kijkt goedkeurend toe.
Noah, de broer van Joël, knipt de kerstshow open. Zus Anne kijkt goedkeurend toe. Trudy Witteman
ADVERTORIAL

Kerstshow Global Garden één groot sprookjesboek

13 oktober 2020 om 14:23 Zakelijk

ZWAANSHOEK Paddenstoelen, elfjes, kabouters, trollen. Je komt ze allemaal tegen op de befaamde kerstshow van Global Garden die in dit bijzondere jaar anders is dan anders. “En juist daarom durf ik te zeggen dat we onszelf overtroffen hebben’, zegt Jordi van Maasdam die samen met zijn vrouw Katrie de nieuwe generatie van het tuincentrum aan de Hillegommerdijk 554 vormt.

Anders dan anders. Niet alleen omdat de kerstshow met bredere paden, strikte looprichting en andere maatregelen coronaproof is ingericht, maar ook omdat het goede doel dat per traditie aan de kerstshow is gekoppeld, dit jaar een bijzondere lading heeft gekregen. Na een jaar van operaties en zware chemo overleed Joël uit Zwaanshoek op 5 december vorig jaar aan de gevolgen van een hersentumor. Drie jaar jong pas. De bezoekers worden in de gelegenheid gesteld een donatie te doen ten behoeve van het onderzoek in het Prinses Máxima Centrum naar immuuntherapie bij deze vorm van kanker. “Zijn laatste uitstapje was de kerstshow waar hij nog enorm van heeft genoten. We vinden het geweldig dat Jordi en Katrie juist dít onderzoek aan de kerstshow hebben willen verbinden waardoor andere kinderen mogelijk wél gered kunnen worden”, zeggen zijn ouders.

De kerstshow die de grootste en spectaculairste van de regio wordt genoemd is voor de twaalfde keer in successie het geesteskind van ontwerper Alex Kniese. De kerstshow is amper opgeruimd als hij in januari al beurzen in binnen- en buitenland bezoekt waar hij inspiratie opdoet, kennismaakt met de nieuwste trends en inkoopt. En als dan in het voorjaar de eerste pallets met kerstspullen binnenkomen ontstaan in het hoofd van hoofdkerstman Alex de prachtigste ideeën voor de inrichting van de ruim tweeduizend vierkante meter grote show. Vervolgens gaat een ploeg van tien man, eigen medewerkers, eind augustus aan de slag. Vol bezieling en met oog voor detail. Zodat de start van de herfstvakantie tevens de start van de kerstshow is.

GESLAAGD “Alles is anders”, zeggen Jordi en Alex met een blik op de ontelbare lichtjes, kaarsen, ballen en sterren. Op engeltjes en tafelideeën. Op pinguïns en ijsberen en op besneeuwde, niet van echt te onderscheiden, kunstkerstbomen. “In maart was de schrik én de vraag of de show wel door kon gaan groot. Gelukkig konden we open en we hebben er alles aan gedaan om het voor iedereen zo veilig mogelijk te maken. Al is het wel een hele klus geweest om gezien de huidige situatie het juiste sfeertje te scheppen.” Ze zijn daarin geslaagd. “Jullie hebben er weer iets moois van gemaakt. Onze complimenten”, laten een man en een vrouw vanachter hun mondkapje weten. “Dank u”, is het antwoord. “Wij hopen dat u het net zo mooi vindt als wijzelf.”

Het is deze zaterdag direct druk, Om te shoppen natuurlijk, maar de kerstshow is óók een dagje uit. Voor het hele gezin, zo blijkt.

Frans Witteman

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie