Jordi en Katrie van Maasdam, de nieuwe eigenaren van de parel die Global Garden heet.
Jordi en Katrie van Maasdam, de nieuwe eigenaren van de parel die Global Garden heet. Trudy Witteman
ADVERTORIAL

Groenparadijs Global Garden opent deuren na metamorfose

4 maart 2021 om 10:00 Zakelijk

ZWAANSHOEK Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Gevleugelde woorden waarmee een nieuw begin wordt aangekondigd. Jordi en Katrie van Maasdam maken zo’n nieuw begin. Per 1 januari zijn zij de nieuwe eigenaren van tuincentrum Global Garden.

Global Garden in Zwaanshoek, een wereld aan tuin en interieur waarvan de kiem vijftig jaar geleden werd gelegd door de familie Draijer die op de huidige locatie een handelskwekerij begon van bomen, struiken en coniferen. Mart en Conny Vester namen het in 2000 over en met ondernemersgeest en bezieling transformeerden zij het bedrijf tot een compleet tuincentrum dat jaarrond een breed en uniek assortiment voert van bomen, tuinplanten, kamerplanten, seizoensproducten, tuinmeubelen, decoratie, gewasbescherming, grondproducten en een uitgebreide dierenafdeling. Dankzij de passie van Mart en Conny is Global Garden de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een speciaalzaak met landelijke bekendheid.

PAREL Het is deze parel die Jordi en Katrie van Maasdam nóg meer glans mogen gaan geven. Mogen, want zo voelt het voor het enthousiaste ondernemers-echtpaar. Immers, Jordi had nooit zijn oog laten vallen op tuincentrum Global Garden en Katrie had er tot 2017 nog geen stap gezet. Jordi: “Ik had een uitdagende baan bij een internationale plantenhandel in Aalsmeer. Mart Vester was een klant van mij. In het voorjaar van 2017 kwam Global Garden ter sprake. We zijn gaan praten en een halfjaar later werden wij aan de medewerkers voorgesteld. Wij, want gelukkig durfde ook Katrie de uitdaging aan. Met de intentie het bedrijf over te nemen hebben we drie jaar uitgetrokken om de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Die periode is nu voorbij. Met gepaste trots mogen wij ons de nieuwe eigenaren noemen. Samen met onze 72 klantgerichte medewerkers gaan we ons nóg nadrukkelijker profileren als dé groenspecialist voor in en om het huis.”

WENS Ook Global Garden moest half december op slot. Midden in de vermaarde kerstshow. Van de nood werd een deugd gemaakt en met grote voortvarendheid werd een verbouwing gestart. Zo werd de decoratiehal volledig gestript en opnieuw ingericht en onderging ook de centrale hal met daarin de kassa’s dezelfde metamorfose. Ook de koude kas kreeg een facelift met als resultaat een natuurlijke uitstraling. Er kwam zelfs een aparte winkel voor de verkoop van verse snijbloemen en boeketten- een lang gekoesterde wens van Jordi - en groen gerelateerde cadeauartikelen. Nieuw is ook de servicebalie waar mensen terecht kunnen voor cadeaubonnen en retourneren en met vragen. Een aanzienlijke verbetering van de service aangezien men in de oude situatie voor dergelijke zaken moest aansluiten in de kassarij. Ook de immense buitenafdeling is opnieuw ingedeeld met nieuwe routeborden zodat de klant makkelijker kan vinden waar hij naar op zoek is. Een eigen huisstijl werd ingevoerd en afgelopen najaar werd de nieuwe website gelanceerd. Sociale media is niet meer weg te denken en behalve op platforms als Facebook is Global Garden ook actief op Instagram waarop bijvoorbeeld nieuwe en bijzondere soorten kamerplanten geïntroduceerd worden.

GROENE OASE Global Garden is een groene oase van 50.000 vierkante meter. Anders gezegd: bijna acht voetbalvelden groot. 10.000 vierkante meter is overdekt. Onder het dak alles wat niet buiten kan, waaronder jaarlijks de grootste en meest spectaculaire kerstshow van de regio waaraan elk jaar een ander goed doel is gekoppeld. Omdat Global Garden een maatschappelijk betrokken bedrijf is. De opbrengst voor het goede doel van afgelopen jaar bedroeg in totaal 5.400 euro voor onderzoek naar hersentumoren bij kinderen.

Er mag dan veel veranderd zijn, veel is hetzelfde gebleven laten Jordi en Katrie weten. “Wij blijven een tuincentrum vol gemak en inspiratie. Een speciaalzaak met een eigen gezicht en een uitstekende reputatie. Niet alleen in deze regio, maar ook buiten de provinciegrenzen en zelfs de landsgrenzen. Mensen komen van heinde en ver naar ons tuincentrum, omdat zij net die éne plant of boom zoeken die nergens anders te vinden is. En hier slagen.” Jordi weet dat tuinliefhebbers vanuit Duitsland naar Global Garden rijden voor bijzondere planten. Maar ook per vliegtuig komen klanten naar de speciaalzaak in groen. “Vóór de lockdown konden we een dame uit Bulgarije verwelkomen. Ze was op zoek naar die ene bijzondere plant. Dolgelukkig vloog ze terug naar huis. Met de doos op schoot.”

INVESTEREN Investeren in medewerkers. Bij Global Garden de normaalste zaak van de wereld. Alle medewerkers zijn goed opgeleid en of het nu binnen of buiten is: er wordt met verstand van zaken gesproken. Jordi van Maasdam is er helder over: “Je zaak kan nog zo mooi zijn, als de deskundigheid ontbreekt sta je met lege handen.”

Anders dan anderen. Die woorden vallen regelmatig. Anders vanwege de eigen kwekerij van bomen en struiken, het unieke assortiment grotere en zwaardere bomen en planten die niet in een winkelwagentje passen en die experts van Global Garden thuis komen planten. Anders doordat Global Garden het grootste groencentrum van ons land is met de grootste kamerplantenafdeling van de regio. Met productspecialisten op elke afdeling waar geen vraag onbeantwoord blijft. Met een eigen hoveniersafdeling voor tuinontwerp, -advies en -aanleg. En met koeien op de steiger tegenover de ingang die de weg wijzen.

Global Garden is gevestigd op het adres Hillegommerdijk 554 in Zwaanshoek en bereikbaar onder (023) 584 2354. Alle informatie over assortiment, service en openingstijden staan op www.globalgarden.nl.

Vanwege de coronamaatregelen geldt dat voor de binnenwinkel klanten een tijdvak moeten reserveren. Dat kan via de website. De grote buitenwinkel is geopend zonder afspraak.

Door Frans Witteman

Kruiden in velerlei soorten op de buitenafdeling.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie