Het team van Uitvaartzorg De Meer.
Het team van Uitvaartzorg De Meer. PR

Uitvaartzorg De Meer bestaat 5 jaar

1 april 2021 om 10:00 Zakelijk

HAARLEMMERMEER Jacco van der Laarse en Jaap van der Maarl zijn vijf jaar geleden gestart met Uitvaartzorg De Meer. Op donderdag 1 april hopen zij er met hun trouwe medewerkers ingetogen bij stil te staan.

Naast Jacco en Jaap is Marco van Ringelesteijn in dienst als allround uitvaartverzorger en samen met facilitaire collega’s Monica Jansen en Erna Visscher vormen zij het hechte team van Uitvaartzorg De Meer.

Op de vraag hoe zij binnen 5 jaar zover zijn gekomen vertellen de ‘jongens van De Meer’: “Bij het verzorgen van een uitvaart hebben steeds meer nabestaanden behoefte aan een kleinschalige uitvaartorganisatie met ‘korte lijnen’. Daarmee bedoelen we dat vanaf de melding van overlijden, het verzorgen en bespreken t/m het uitvoeren van de uitvaart steeds dezelfde mensen in beeld zijn.”

“Wij verzorgen de gehele uitvaart in eigen beheer: we doen zelf (of op verzoek samen met de nabestaanden) de verzorging, hebben een eigen kistvoorraad, verzorgen en printen de rouwbrieven en liturgie en hebben eigen rouwauto’s (Cadillac en Mercedes-Benz).” Naast hun eigen opbaarlocaties in Hoofddorp en Vijfhuizen kunnen zij bij al hun collega’s in Haarlemmermeer en Aalsmeer terecht.

“Waar wij al vanaf het begin van onder de indruk zijn is dat nabestaanden ons, na ervaring met onze uitvaartverzorging, durven te recommanderen aan anderen. En ook menig verpleegkundige, voorganger en verpleeghuismedewerker heeft op basis van zijn/haar ervaring dikwijls een goed woordje voor ons gedaan. Dat maakt ons stil, dat mensen die moeite nemen. Daar kunnen wij niet tegenop adverteren.”

Daarnaast hebben de ondernemers ook ‘de wind mee’ gehad door al na het éénjarig bestaan de jonge ondernemersprijs van de gemeente Haarlemmermeer te winnen. Verder mochten zij een aantal innovatieve uitvaartkisten bedenken zoals de ECO-vlaskist van vlasgras en de ‘Polderkist’ gemaakt van hout van bomen die gerooid moesten worden in Haarlemmermeer.

“Ook is er het absolute besef dat wij een uitvaart niet alleen verzorgen maar dat daarbij elke ‘schakel’ essentieel is om een waardige uitvaart te verzorgen. Dit gaat van de koster van de kerk of de aulamedewerker van het crematorium tot en met de mensen die de koffie schenken, alleen met teamwerk kom je tot een mooie en memorabele uitvaart. Wij zijn dan ook erg dankbaar dat onze medewerkers dag én nacht voor ons & de nabestaanden klaarstaan.”

“Binnen ons werkgebied hopen wij verder door te groeien zonder kwaliteit in te leveren op onze kernwaarden: ‘korte lijnen, steun en vertrouwen’. Hierbij hopen wij dat mensen die een uitvaartverzorger nodig hebben en voor ons kiezen dat blijven doen om wie wij zijn en waar wij voor staan”, kijken Jacco en Jaap alvast vooruit.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie