Ümit Dag en zijn echtgenote Hatice staan al vijf jaar garant voor kwaliteit.
Ümit Dag en zijn echtgenote Hatice staan al vijf jaar garant voor kwaliteit. Eigen foto

DagOptiek gaat met ZEISS voor kwaliteit

8 april 2021 om 12:00 Zakelijk

HOOFDDORP Het is nu vijf jaar geleden dat Ümit Dag en zijn echtgenote Hatice van start zijn gegaan met DagOptiek, te vinden aan de Concourslaan 92. Zij hebben zich sindsdien in Hoofddorp-centrum een eigen plek verworven. “Van helemaal niks tot eigenaars van deze mooie zaak”, zegt Ümit. “We zijn er trots op.”

Voor Umit en zijn gezin betekende DagOptiek de start van een nieuwe levensfase. “Ik kom uit Turkije en ben van Koerdische afkomst. Zo’n 25 jaar geleden begon voor mij in Nederland een nieuw leven. Ik ontmoette hier mijn vrouw Hatice, zij heeft dezelfde wortels als ik. Nee, het was niet makkelijk hier een loopbaan op te bouwen. We hebben alles aangepakt om op eigen kracht in ons levensonderhoud te voorzien. We wisten: in Nederland zijn er voor iedereen kansen. En die wilden we pakken. Opticien leek me een prachtig vak. Je helpt mensen met oogproblemen weer goed te zien.”

Ümit Dag besloot ervoor te gaan. Hij werd gediplomeerd opticien en werkte bij diverse ketens en zelfstandige opticiens. “Maar een eigen zaak was mijn droom. Met DagOptiek heb ik die waargemaakt. Ook Hatice is nu gediplomeerd opticiën. We zijn erkend door de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven Nuvo en werken samen met diverse oogartsen.”

Natuurlijk vergeet Ümit niet te vertellen hoe groot de keuze aan brilmonturen is, die hij de klant kan bieden. Hij wijst op de modern gestileerde presentatiewand, met onder andere Lunor, Face á Face, Silhouette, Barton Perreira, Ultra Limited, Flair, Line Art en nog veel meer. “Topkwaliteit en uiterst modieus. En vergeet voor een zonnebril Maui Jim niet. Wil je je ogen optimaal beschermen, dan is dat de beste zonnebril ter wereld. De speciale glazen doen het zo goed, klanten gaan altijd enthousiast de deur uit.”

VAKMANSCHAP “Kwaliteit staat bij DagOptiek op 1. Daarom hebben we bewust gekozen voor glazen van ZEISS. Wij zijn de enige ZEISS-dealer in Hoofddorp. Zeiss komt nu bijvoorbeeld met kantoor brillenglazen, geoptimaliseerd voor het werk achter de computer, waardoor de werkdagen relaxter worden voor de ogen.”

Ümit Dag hecht veel waarde aan vakmanschap en daarom doet hij het inslijpen van de glazen zelf. “Dan kan ik erop vertrouwen dat klanten tevreden de deur uit gaan. Ook is het erg belangrijk hoe de glazen in het montuur worden gezet. Want al bij een kleine afwijking kunnen er problemen ontstaan, en dan is het kijkresultaat minder dan verwacht.”

Vanzelfsprekend levert Umit ook contactlenzen, zelfs multifocale lenzen, maar dat is weer een verhaal apart!

Dagoptiek, Concourslaan 92, 2132 DK Hoofddorp. Tel, 023 5834494. Website: www.dagoptiek.nl , e-mail: info@dagoptiek.nl

“Wij komen ook aan huis wanneer u niet naar ons toe kunt komen!”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie