Afbeelding
PR

Hulster Transport & Containerservice kiest voor Ginaf

29 april 2021 om 15:19 Zakelijk

VIJFHUIZEN Hulster Transport & Containerservice BV heeft een indrukwekkende nieuwe Ginaf X6 4243 S 8x4 met een 165 ton/meter Palfinger autolaadkraan aan de vloot toegevoegd. Het is meteen de zwaarste autolaadkraan in de vloot van het Vijfhuizense bedrijf. Hulster koos voor de Ginaf 8x4 WS vanwege de mogelijkheid van een 22 tons voorafstempeling. Daarmee worden de mogelijkheden van de zware autolaadkraan maximaal benut.

Hulster Transport & Containerservice heeft een vloot van 10 trucks waarvan zes met een autolaadkraan zijn uitgerust. De voertuigen worden ingezet voor alle voorkomende werkzaamheden, maar met name het bouw gerelateerde werk en het plaatsen van glas in hoogbouw zijn specialismes van Hulster. 

Voor dat laatste heeft het bedrijf een groot aantal speciale hulpstukken met zuignappen waarmee zware glasplaten tot op de millimeter nauwkeurig geplaatst kunnen worden. “Onze zwaarste glasplaten wogen maar liefst 2800 kilo, die we voor een aquarium hebben geplaatst, maar meestal betreft het werk in de hoogbouw’’ aldus eigenaar Michel Hulster. 

De nieuwste Palfinger autolaadkraan heeft een vlucht (lengte) van maar liefst 36 meter inclusief de Jib. Met een extra, zogenaamde MFA Jib (verlengstuk - red) komt daar nog 5,5 meter bij. De belangrijkste reden om voor een Ginaf te kiezen was de mogelijkheid van een 22 tons voorafstempeling. Voor Hulster de ideale oplossing want daarmee kan de kraan zonder extra ballast rondom zijn werk doen. 

“Wij werken vaak in krappe ruimtes op bouwplaatsen en in de binnenstad, en dan is een compacte bouw belangrijk. Dat is ook de reden dat we voor een vier-assig chassis met Wide Spread assen gekozen hebben. Het alternatief is een vijf-asser maar die zijn altijd groter en minder wendbaar’’ aldus Michel Hulster. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie