André Geerlings (r) draagt hij het stokje over aan chef-kok Alfred van Dijk.
André Geerlings (r) draagt hij het stokje over aan chef-kok Alfred van Dijk. PR

Restaurant Het Oude Dykhuys heeft nieuwe eigenaar

5 mei 2021 om 16:00 Zakelijk

LISSERBROEK André Geerlings draagt op 1 juni zijn restaurant over aan chef-kok Alfred van Dijk. Hiermee komt het restaurant Het Oude Dykhuys na 46 jaar in handen van de ‘3e Dykhuys generatie’. Als corona het toelaat gaat het restaurant dan per 1 juni weer open.

Het Oude Dykhuys startte op 4 februari 1975 onder leiding van oprichter Koos Plasmeijer. Na 25 jaar werd het bedrijf overgenomen door André Geerlings die toen al 18 jaar in het bedrijf werkzaam was. Nu, 21 jaar later, draagt hij het stokje over aan chef-kok Alfred van Dijk. Alfred werkt al 31 jaar in Het Oude Dykhuys waarvan 25 jaar als chef-kok.

De eerste gesprekken inzake de overname werden doorkruist door corona en de lockdown. In deze periode is door creatief management een sterke groei gerealiseerd met ‘Diner Thuismenu’s’ en catering aan huis, wat de opgelegde sluiting van het restaurant enigszins compenseerde.

Zodra het restaurant zijn deuren weer mag openen zullen beide activiteiten zonder meer een vast onderdeel blijven. Evenals de vele vaste kookclubs en workshops. Het Dykhuys blijft Het Dykhuys maar er gaat wel een frisse wind waaien in het culinaire.

Strak gepresenteerde gerechten en meer naar deze tijd koken zonder in te boeten op kwaliteit. De klassieke keuken zal niet vergeten worden maar wel voorzien worden van een eigentijdse presentatie.

Momenteel vindt er een renovatie in het restaurant plaats, vloeren, wanden, plafonds en toiletten worden aangepakt zodat er fris gestart kan worden zodra de deuren weer open mogen.

Het volledige vertrouwde team gaat mee met de nieuwe eigenaar. Alfred zelf blijft doen waar hij goed in is, maar zal wel meer op de voorgrond treden als het gaat om contact met de gasten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie