Birgit en Britta van B&B Broodjesboetiek.
Birgit en Britta van B&B Broodjesboetiek. Ton Dijkstra
WEER OPEN!

Ondernemers blikken terug op coronaperiode (1)

19 mei 2021 om 11:20 Zakelijk

HAARLEMMERMEER Winkelen, een bezoek aan een autodealer, tuincentrum of een terrasje pakken, mensen zijn weer welkom zonder afspraak. Ondernemers staan te popelen om klanten te ontvangen. Na maanden van algehele sluiting is nu ook een einde gekomen aan twee maanden van winkelen op afspraak. Hiermee sluiten veel ondernemers een periode af waarin zij zeer creatief met de beperkingen zijn omgegaan. 

De redactie is bij een aantal ondernemers langs geweest om hun verhaal te horen. De komende dagen zullen wij deze verhalen op HCnieuws.nl en Witte Weekblad Nieuw-Vennep publiceren. Hieronder het eerste artikel met daarin het verhaal van de zussen Birgit en Britta van B&B Broodjesboetiek.

“Alles ging dicht, de treinen reden niet meer, wat nu?”

Vorig jaar maart en april, het begin van de coronapandemie, zagen de zussen Birgit en Britta van B&B Broodjesboetiek de boel terug klappen naar nul. “Alles ging dicht, de treinen reden niet meer, wat nu?”, aldus Birgit. In die periode hadden de zussen alleen nog de vestiging bij het station in Nieuw-Vennep. Inmiddels bestieren zij ook een broodjesboetiek bij station Hoofddorp. “Zonder corona was ons dat niet gelukt”, laat de jonge Vennepse ondernemer weten. “Andere, grotere partijen, waren ook bezig met de overname van de horeca bij station Hoofddorp. Door de pandemie haakten die af, dat gaf ons de kans om toe te slaan.”

De zussen zijn dus niet bij de pakken neer gaan zitten. Inmiddels hebben zij een hele nieuwe bron van klanten weten aan te boren.

“We moesten wat doen”, gaat Birgit verder. “Zo zijn we in Nieuw-Vennep bijvoorbeeld begonnen met het verzorgen van verjaardagspartijtjes. Hierdoor kwamen we dus bij mensen thuis. Dat werd meteen een groot succes. Vervolgens zijn we lunches thuis gaan bezorgen, mensen werken tenslotte massaal thuis. Ook dat werd en is nog steeds een groot succes. We rijden door de gehele Haarlemmermeer!”

Inmiddels is Hoofddorp ook een goed lopende zaak. “Het is zelfs zo dat als we een piek in Hoofddorp hebben en in Nieuw-Vennep is het rustig, kopen we snel een treinkaartje en zetten een collega op de trein naar Hoofddorp om daar een uurtje te helpen. En dat gebeurt ook andersom.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie