René Klomp, de Mazda-dealer van de regio.
René Klomp, de Mazda-dealer van de regio. Ton Dijkstra
WEER OPEN!

Ondernemers blikken terug op coronaperiode (5)

22 mei 2021 om 17:00 Zakelijk

HAARLEMMERMEER Winkelen, een bezoek aan een autodealer, tuincentrum of een terrasje pakken, mensen zijn weer welkom zonder afspraak. Ondernemers staan te popelen om klanten te ontvangen. Na maanden van algehele sluiting is nu ook een einde gekomen aan twee maanden van winkelen op afspraak. Hiermee sluiten veel ondernemers een periode af waarin zij zeer creatief met de beperkingen zijn omgegaan. 

De redactie is bij een aantal ondernemers langs geweest om hun verhaal te horen. De komende dagen zullen wij deze verhalen op HCnieuws.nl en Witte Weekblad Nieuw-Vennep publiceren. Hieronder het artikel met daarin het verhaal van Marcel van Kalmthout van Hoofddorpse Ford-dealer Stern.

‘Wat ons op de been heeft gehouden is het ritme’

Mazda-dealer Hartgerink en Klomp liep in coronatijd soms tegen andere problemen aan. “Het is wel eens voorgekomen dat wij een klant moesten laten weten dat de reparatie wat langer duurde dan gehoopt”, aldus René Klomp. “Helaas hebben wij wel wat corona-gevallen gehad, of dat nu een collega was of een familielid van die collega, hij of zij zat thuis in quarantaine. Hierdoor liepen we soms tegen onderbezetting aan.”

Wat de Mazda-dealer op de been heeft gehouden is het ritme. “Het gewoon naar je werk gaan. Het personeel stond bij ons centraal. Wij hebben de vrijdagmiddagborrel ingevoerd. Gewoon even gezellig met je collega’s de week afsluiten.”

Een groot gemis vond de Mazda-dealer de jaarlijkse evenementen voor zijn klanten. Klomp: “Ook gewoon het schudden van een hand als je een klant wilt feliciteren met de aankoop van een nieuwe Mazda. Hoe gaan we daar straks mee om, mag dat weer? Ik hoop dat toch van harte.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie