Directeur Rixt Stellingwerff samen met offset drukker Marcel van der Pol.
Directeur Rixt Stellingwerff samen met offset drukker Marcel van der Pol. Eigen foto
BAAN DICHTBIJ

Verpakkingsproducent zoekt machinevoerders

30 september 2021 om 10:00 Zakelijk

NIEUW-VENNEP Intergrafipak B.V. in Nieuw-Vennep produceert jaarlijks meer dan 500 miljoen kartonnen verpakkingen, papieren bijsluiters en etiketten. Het overgrote deel is voor de farmaceutische industrie, maar er worden ook producten gemaakt voor cosmetica, voedingssupplementen en de groensector. Directeur Rixt Stellingwerff: “Verpakkingen van karton en papier zijn duurzame producten en de verwachting is dat de vraag in de toekomst alleen maar toeneemt. Door krapte op de arbeidsmarkt en vergrijzing in onze sector zijn wij hard op zoek naar machinevoerders die ons daarbij willen helpen.”

Zonder je er waarschijnlijk bewust van te zijn liggen er in winkels heel wat doosjes van Intergrafipak. Met ruim honderd medewerkers verwerkt het bedrijf jaarlijks 13.000 orders voor (inter)nationale klanten. Rixt: “In onze productiehal staan verschillende drukpersen, stans-, vouw- en snijmachines, bijsluitervouw- en etikettenmachines. Voor iedere machine is de machinevoerder er verantwoordelijk voor dat deze goed wordt ingesteld, zo optimaal mogelijk draait en dat de kwaliteit gewaarborgd wordt. We werken veelal voor de farmaceutische industrie en dat vereist een hoge kwaliteit. Strikte regels, heldere afspraken en nauwkeurig werken zijn hiervoor een must.”

HOUDEN VAN TECHNIEK “Omdat er niet een specifieke opleiding bestaat voor het werk dat we doen, leiden we mensen zelf op. Je moet het leuk vinden om met techniek bezig te zijn. Met machines werken en daar het beste uithalen, daar draait het om. Drukken, plakken, stansen, vouwen; iedere afdeling functioneert als schakeltje binnen het proces en is even belangrijk. Goed kunnen samenwerken is dan ook van groot belang. Onze klanten verwachten dat de producten voldoen aan de opgegeven specificaties, een hoog kwaliteitsniveau en dat we het op tijd leveren.”

WIJ-GEVOEL Bij Intergrafipak werkt de productie in een tweeploegendienst. Rixt: “De ene week werk je 32, de andere 40 uur. Zo heb je om de week een vrije dag. Hoewel we met ruim honderd collega’s zijn, voelt het als een echt familiebedrijf. Op dit moment werken er mensen met vele verschillende achtergronden die samen verjaardagen en jubilea vieren, maar ook Sinterklaas en Kerst. We zijn betrokken, laagdrempelig en er heerst een praktische no-nonsens mentaliteit. Een goede sfeer op de werkvloer staat bij ons hoog in het vaandel.”

Nieuwsgierig naar de functie van machinevoerder en of jij past bij Intergrafipak en andersom? Kijk op www.intergrafipal.nl of mail Simone Borst via s.borst@intergrafipak.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie