Afbeelding
Ton Dijkstra

Bakker Gerard onder goud bedolven

Zakelijk

HOOFDDORP Wie dezer dagen de bakkerij van Bakker Gerard binnenloopt wordt ontvangen door twee pilaren met gouden ballonnen. “Super trots ben ik op mijn team”, vertelt de bakker. “Voor zowat de gehele kerstlijst aan producten hebben wij goud ontvangen.” 

Maar liefst 6 producten zijn door de Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen Bekroond met goud. “Iedere bakker mag daaraan meedoen, wij dus ook en hebben goud gehaald voor onze roomboter amandelstaaf, roomboter kerstkransjes, duivenkater, boterstol, tulband en ons speculaas.” 

Om in aanmerking te komen voor een Gouden Bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. Bakker Gerard mag de titel de komende 6 maanden voeren met zijn gewonnen producten. “Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen, wordt naar diverse aspecten van ons product gekeken. Ze worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma.” 

De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score haalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel Bekroond met Goud. 

“Mensen komen hier wel eens in de winkel en zijn dat verbaasd dat het hun thuis niet zomaar lukt om een lekker brood te bakken. Dan is mijn antwoord altijd steevast: ik heb daar ook 4 jaar voor de bakkersschool gezeten en heb inmiddels behoorlijk wat praktijkervaring”, lacht bakker Gerard. “Ook aan de gewonnen producten hebben we als team hard gewerkt, je doet er wat extra’s voor en stopt er vooral veel liefde in!”

De met Goud Bekroonde producten van Bakker Gerard zijn voor de consument herkenbaar door de gouden zegel. Alle producten die met Goud Bekroond worden, zijn terug te vinden op www.bekroondmetgoud.nl.


De gouden certificaten prijken in de winkel in van Bakker Gerard. (Ton Dijkstra)

advertentie
advertentie