Dennis Hermans: "Ons werk is enorm afwisselend doordat je werkplek steeds anders is."
Dennis Hermans: "Ons werk is enorm afwisselend doordat je werkplek steeds anders is." Joop Touw
BAANDICHTBIJ.NL

‘Loop eens een dag mee met onze glasmonteurs’

3 maart 2022 om 10:00 Zakelijk

REGIO Als specialist in alles wat met glas te maken heeft is Hermans Groep uit Zwanenburg een grote in Nederland. In tien jaar groeide het bedrijf uit van 4 naar 70 man personeel. ‘Doordat we blijven groeien, zijn we altijd opzoek naar gemotiveerde mensen die het vak willen leren’, vertelt directeur Dennis Hermans. ‘In ons werk zijn we creatief en innovatief. Circulariteit en het hergebruik van materialen zijn ontzettend belangrijk!’

Dennis Hermans: “Als bedrijf zijn we allround in glas. Er is een 24/7 glasherstelservice, we doen nieuwbouw glasprojecten en renovatie, maar ook veel glasisolatie. Circulariteit en verduurzamen zijn voor ons belangrijke speerpunten. We werken veel voor woningbouwcorporaties, waar we het glas in verouderde woningen en appartementen vervangen. Daarbij staat voorop dat we zo weinig mogelijk materiaal verspillen en inzetten op hergebruik en circulair renoveren. Daar ligt onze kracht!”

Handen uit de mouwen
“Tegenwoordig is het ambacht van glaszetter zoveel meer dan voorheen. Het zetten is de basis, maar het werk kent veel meer facetten. Daarom hebben we ook glasmonteurs in dienst die naast vakbekwaam ook klantgericht werken. Wat ons allemaal typeert is de ‘handen uit de mouwen’ mentaliteit’. We willen dingen fiksen op een professionele manier. Verder draait het bij ons om klantvriendelijk zijn en klantgerichtheid. Je bent als glaszetter of monteur - met je werkkleding en werkbus - wel het visitekaartje van ons bedrijf. Ook moet je goed met klanten kunnen communiceren. Klanten zijn steeds kritischer en die wil je met al hun vragen zo goed mogelijk bedienen.”

“Wat dit werk zo leuk maakt? Het is enorm afwisselend doordat je werkplek steeds anders is. Je komt vaak bij mensen thuis, maar ook achter de douane op Schiphol. Het werk kan ook best spectaculair zijn. Tijdens een storingsdienst weet je door calamiteiten als een storm of een inbraak nooit waar en wat je volgende klus is. Daarnaast werk je zowel binnen als buiten. En heel spannend: soms ook op enorm hoogte in een hoogwerker. Geen dag is hetzelfde!”

Zij-instromers
“Educatie staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben we intern ons eigen Hermans praktijkgerichte opleidingscentrum, met mogelijkheden voor zowel mbo- als hbo-studenten. Zo kun je bij ons stage lopen of een leerwerktraject doen. Maar ook zij-instromers die willen omscholen zijn van harte welkom. Ook chef-kok Vilmar is ooit zo bij ons begonnen. Door een dagje met een van onze monteurs mee te lopen werd hij super enthousiast. Inmiddels is hij one of the guys met een mooi vast contract.”

Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij Hermans Groep? Kijk op www.hermans.com of mail hr@hermans.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie