Gert Baak voor de plek waar straks een paviljoen wordt gebouwd voor Kippie Hoofddorp.
Gert Baak voor de plek waar straks een paviljoen wordt gebouwd voor Kippie Hoofddorp. Ton Dijkstra / BDU

Kippie verhuist tijdelijk naar een andere plek

Zakelijk

HOOFDDORP De verbouwing van winkelcentrum Vier Meren is in volle gang. De komende periode wordt het gedeelte bij Albert Hein, Gall & Gall en Kippie - de kelder van het winkelcentrum - onder handen genomen. Om de verbouwingen alle ruimte te geven moet het populaire Kippie tijdelijk verhuizen. 

“Voor ons had allemaal niet gehoeven, we zitten hier prima en mensen weten ons te vinden”, vertelt Gert Baak, eigenaar van Kippie. “Maar hier nu blijven zitten tijdens de verbouwing is geen optie, want dan zitten we straks onder de stof.”

De lift die nu naast de grote trap naar Albert Hein en de parkeergarage staat, krijgt een plek in de gevel bij Blokker. De trap wordt een stuk smaller, met deze gewonnen ruimte is er plek voor Every.Deli. Een ‘versstraat’ waar bezoekers terecht kunnen voor een snel broodje, of een verse juice of smoothie. 

Kippie zit al 17 jaar op deze plek en verhuist nu voor een jaar naar boven en komt naast Etos te zitten. Op de huidige plek is inmiddels al een bouwschutting geplaatst. “Die verbouwing van het winkelcentrum is natuurlijk positief”, gaat Baak verder. “Meer eetgelegenheden versterkt alleen maar. We krijgen straks een mooi versplein. Daar ben ik wel blij mee. Na een jaar komen we terug op dezelfde plek. De winkel wordt wel helemaal verbouwd en krijgt de uitstraling van de vernieuwde look van Kippie.”

De komende twee à drie weken wordt er een paviljoen gebouwd tussen Etos en The Stone. Hier zal Kippie een jaar lang haar klanten bedienen. “Het is een mooi plek, wel ietsjes kleiner, maar gelukkig tijdelijk.”

advertentie
advertentie