Nog even en dan sluit de deur na 72 jaar van Nijhof Wooncentrum.
Nog even en dan sluit de deur na 72 jaar van Nijhof Wooncentrum. Eigen foto

Nijhof Wooncentrum stopt na ruim 72 jaar

Zakelijk

HOOFDDORP Het familiebedrijf Nijhof Wooncentrum, al ruim 72 jaar een vast begrip in het centrum van Hoofddorp, stopt ermee. Na een opheffingsuitverkoop de komende maanden sluit de winkel naar verwachting eind dit jaar definitief de deuren. 

“Begin jaren negentig nam ik de zaak over van mijn schoonvader Piet Nijhof”, vertelt eigenaar Gerbrand. “Ik heb altijd met heel veel plezier in de winkel gewerkt onder andere met mijn vrouw. En nu de laatste jaren samen met mijn schoonzoon Jordy. Vanaf volgend jaar ga ik van mijn pensioen genieten en Jordy gaat een nieuwe carrière tegemoet, dus we stoppen ermee.”

KORTING Vanaf begin augustus is de opheffingsuitverkoop gestart. “Alles uit onze showroom, van ruim 1250 m2, wordt leeg verkocht met hoge korting”, aldus Jordy. “Van wandmeubelen, tot eettafels en relaxfauteuils en van hoekbanken tot boxsprings. Maar denk ook aan schilderijen, lampen, accessoires,dekbedovertrekken en bedden. Alles moet weg. Wie iets specifieks op het oog heeft, moet er snel bij zijn. Het is niet meer mogelijk om vloeren en raambekleding bij ons te bestellen en ook met de bestelling van nieuwe meubelen zijn we vanaf nu gestopt. Dat zal ook voor ons wel even wennen zijn. Uiteraard worden alle lopende bestellingen nog keurig uitgeleverd zoals onze klanten van ons gewend zijn.”

HISTORIE Het sluiten van de meubelzaak is voor Gerbrand en de familie Nijhof straks echt het einde van een tijdperk. Gerbrand: “Mijn schoonvader is de zaak in mei 1950, direct na zijn diensttijd, gestart. Eerst ging hij letterlijk met een koffer langs de deuren en iets later haakte hij aan als onderdeel van de manufacturenzaak van zijn zussen aan op de Hoofdweg. Al gauw richtte hij zijn eigen bedrijf op onder de naam P.J. Nijhof Interieurverzorging in de Tuinweg, gericht op tapijt, gordijnen en slaapcomfort. Voor meubelen werd toen voornamelijk nog naar de showroom van fabrikanten gegaan.” 

Begin jaren zeventig verhuisde de meubelafdeling naar de huidige locatie aan de Hoofdweg onder de naam Van Limpt Meubelen. In 1997 is alles op die locatie weer onder één dak samengebracht. 

“Mijn schoonvader leeft inmiddels niet meer, maar mijn schoonmoeder van 91 maakt deze uitverkoop nog van dichtbij mee. Het is een raar idee dat het familiebedrijf nu eindigt, maar we kijken met heel veel trots terug op alles wat we hebben bereikt. En natuurlijk op alle ontelbare keren dat we onze klanten hebben mogen helpen bij het inrichten van hun woningen. Dat gaan we ook de komende maanden nog zo veel mogelijk doen. En daarna is het mooi geweest.” 

Nijhof Wooncentrum is de komende maanden geopend van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. 

advertentie
advertentie