Glenfiddich 50 Years Old
Glenfiddich 50 Years Old Glenfiddich

Glenfiddich lanceert drie zeldzame whisky’s in de Patronage Zaandam

20 december 2022 om 17:47 Zakelijk Deel je nieuws

Glenfiddich, ‘s werelds meest bekroonde Single Malt Scotch Whisky, onthult ‘Time Reimagined’, een collectie van 50, 40 en 30 jaar oude whisky’s die het verleden met het heden verbinden. De drie uitzonderlijke single malt whisky’s omvatten elk een specifiek moment in tijd. De lancering vond plaats in de Patronage in Zaandam.

Deze whisky’s hebben gedurende verschillende decennia gerijpt en ontwikkelden daarbij een ongeëvenaarde intensiteit en diepgang van smaak. De zeldzaamste in deze gewilde collectie is de 50 Year Old; een weergave van Simultaneous Time, waarin de parallelle en complexe factoren worden onderzocht die deze verfijnde vloeistof hebben beïnvloed. De 40 Year Old symboliseert Cumulative Time en is een verwijzing naar de verzameling smaaklagen in de drank, die mogelijk werden gemaakt door het ‘remnant vatting-proces’ dat voor het eerst door Glenfiddich werd toegepast. De 30 Year Old belichaamt Suspended Time, het moment waarop de Malt Master de ontwikkeling van de whisky stillegt.

Sinds 1960 hebben slechts drie Malt Masters met veel geduld toegezien op de productie van deze uitzonderlijke en waardevolle vaten. Meerdere decennia later hebben deze single malts het toppunt van hun rijpheid bereikt en zijn ze klaar om te worden vrijgegeven.

De opvallende verpakking voor de whisky’s is een visuele deconstructie en brengt op spectaculaire wijze de tijdsgebonden kenmerken tot leven. Het design vormt het perfecte contrast met deze whisky’s, die gedurende verschillende decennia rustig hebben gerijpt en zich hebben ontwikkeld in Speyside, Schotland.

Claudia Falcone, Global Brand Director van Glenfiddich, vertelt: “William Grant, de revolutionaire oprichter van Glenfiddich, koesterde de ambitie om de beste whisky in de vallei te maken. Deze twee expressies zijn de perfecte uiting hiervan. De Time Reimagined Collectie belichaamt die vooruitstrevende mentaliteit en legt een vergankelijk moment in de tijd vast, waardoor het verleden met het heden wordt verbonden. De kwaliteit van deze whisky’s vormde de inspiratie voor de opvallende verpakkingen, die op de geschiedenis van deze single malts weergeven en een eerbetoon zijn aan de onvoorspelbare aard van de tijd zelf.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie