Eveline Thesing heeft geen dag spijt van haar keuze.
Eveline Thesing heeft geen dag spijt van haar keuze. Annemiek Cornelissen / BDU
VAKVROUWEN

Eveline Thesing heeft nog geen dag spijt gehad van haar keuze

25 mei 2023 om 12:00 Zakelijk

HOOFDDORP Eveline Thesing is nu vijf jaar werkzaam als clustermanager voor Maatvast en heeft niet alleen acht wijkcentra in Haarlemmermeer, maar ook een team van twintig medewerkers onder zich. Tevens is ze lid van het managementteam (MT) en heeft daarin de rol verworven van vaste waarnemer van de directeur. Tenslotte heeft ze als MT-lid de portefeuille HR Strategie in haar takenpakket

Eveline Thesing komt oorspronkelijk uit de zakelijke dienstverlening. Haar laatste baan, voordat ze bij Maatvast kwam werken, was bij een consultancybureau als International Sales Support manager. Dat heeft ze drie jaar gedaan en daarvoor heeft ze allerlei functies bekleed binnen Achmea, waaronder Eventmanager. 

NIEUWSGIERIG

Als kind was Eveline Thesing vrolijk, ondernemend en nieuwsgierig en dat is ze volgens zichzelf nog steeds. “Ik ben opgevoed met als je er maar voor werkt, dan kan je alles doen en het maakt dan niet uit of je een vrouw bent. Ik kom uit een fijn gezin en heb nog een zus, die heel anders is dan ik. Zij is introvert en liep meer in de pas, terwijl ik eigenlijk altijd mijn eigen koers heb gevaren.” 

Na de Havo wist Eveline Thesing eigenlijk niet wat ze moest gaan doen. “Studeren ging me heel gemakkelijk af en ik was eigenlijk drukker met andere activiteiten. Ik had een fantastische tijd. Toen ik 18 was, besloot ik in het buitenland te gaan werken. Dat mocht van mijn ouders als het maar niet achter de bar was. Ik deed inmiddels de studie Toerisme op het HBO en nam een vakantiebaan bij Eurocamp in Zuid Frankrijk, waar ik veel contact had met de gasten. Ik kreeg zelfs studie uitstel en bleef langer. De zomer daarna ging ik de Spaanse taal leren in Granada in Spanje. Terug in Nederland had ik ook allerlei ondernemende baantjes waaronder rondleidingen geven op het Muiderslot, hostess bij de Rai en de Arena en rondde ik mijn studie af.” 

MAATVAST

Eveline Thesing werd hoofdreceptie bij een sport & partycentrum, ging als intercedent werken bij een uitzendbureau en kwam uiteindelijk bij Achmea terecht, waar ze 11 jaar is gebleven in diverse functies. “Ik volgde daar ook een Junior Management Program en werd teamcoördinator. Ik stuurde de administratieve teams aan.” 

Voor haar baan als International Sales Support Manager reisde ze veel naar het buitenland en toen haar kindje geboren was vond ze het lastig om dan regelmatig een paar dagen niet thuis te zijn. Ook zocht ze meer zingeving in haar werk en besloot iets heel anders te gaan doen. Ze stuitte op de vacature van Maatvast en ging op gesprek. “Ik was eigenlijk al snel enthousiast en zag dit als een nieuwe uitdaging. Ik heb ja gezegd en geen dag spijt gehad van mijn keuze. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk.” 

MENS

Volgens Eveline Thesing is het leuke van werken bij Maatvast dat het niet om haar draait maar om het team mensen met wie ze werkt en om wat zij doen voor de bezoekers en vrijwilligers. “Ik weet van iedereen wie de mens is achter de werknemer en probeer de teamleden dusdanig in hun kracht te zetten, dat ze met hun kwaliteiten aan de slag kunnen gaan. Daar krijgen ze energie van en ikzelf ook. Dat vind ik fijn en mooi, die verbinding met elkaar en de maatschappelijke waarde die we met elkaar en de locaties van Maatvast genereren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie