Afbeelding
Redactie HCnieuws

Diefstalgevoelige zelfscan Action Hoofddorp in de ban

2 juni 2023 om 14:22 Zakelijk

HOOFDDORP De zelfscankassa’s bij Action Hoofddorp zijn weggehaald. Ze zouden te diefstalgevoelig zijn, zo meldt RTL Nieuws na gesprekken met medewerkers. Ook bij een aantal andere filialen van de winkelketen zijn de scans verwijderd, zoals in Amsterdam, Den Haag, en Purmerend.

Het zelfscannen van artikelen nam de laatste jaren flink toe, vooral in supermarkten. Kanten vinden het prettig en snel, voor de winkel bespaart het bespaart. Maar de schaduwzijde is de diefstalgevoeligheid. Ondanks controles nemen dieven het risico meegenomen spullen niet te scannen. Wie betrapt wordt krijgt in de regel geen boete, het wordt gezien als een foutje. Overigens weten managers ook dat zelfscannen soms ten nadele van de klant uitpakt, wanneer deze per ongeluk een product twee keer scant.  

De balans valt de laatste jaren steeds meer de verkeerde kant op, waardoor winkelketens de voorziening opnieuw onder de loep nemen. Action ziet blijkbaar als eerste geen andere mogelijkheid dan in risicovolle filialen het zelfscannen voorlopig in de ban te doen. Het bedrijf bekijkt nog wel of andere technologieën een oplossing bieden. Action maakt sinds 2019 gebruik van zelfscankassa’s.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie