Wethouder Marja Ruigrok feliciteert Gijs van Wijk.
Wethouder Marja Ruigrok feliciteert Gijs van Wijk. Jan Aukes

‘MEER kunst en lijsten’, een nieuwe naam op een nieuwe locatie

18 september 2023 om 19:10 Zakelijk

HOOFDDORP Jarenlang zat lijstenmakerij Capricorn gevestigd aan de Nieuweweg in Hoofddorp. Gijs van Wijk heeft de zaak begin 2021 overgenomen. “Ron en Trudy hebben Capricorn op de kaart gezet, maar het was tijd voor een nieuwe naam op een nieuwe locatie”, vertelt Van Wijk.

Woensdag 13 september was het zover, wethouder Marja Ruigrok mocht ‘MEER Kunst en Lijsten’ - de nieuwe naam - onthullen op de nieuwe locatie, het voormalige pakhuis van de familie Immink aan de Hoofdweg 661. 

“Het was geweldig, zo’n 100 mensen waren aanwezig”, kijkt de lijstenmaker tevreden terug. “Het is een prachtige plek midden in het centrum. Vroeger kwam ze hier met paard en wagen het graan brengen. Nu staat de lijnbus voor het stoplicht stil en zie je de mensen naar binnen gluren.”

De bestemming van het pand is in de loop der jaren veranderd. De familie Immink heeft in het pand, dat stamt uit de jaren 1933-’34, jarenlang de scepter gezwaaid. “Het grappige is dat ik zelf in het huis woon van de man die ruim 40 jaar in dit pand heeft gewerkt.” 

Van binnen heeft Van Wijk het, met de nodige hulp, flink aangepakt en opgeknapt. Zo is er een plek gecreëerd voor de kunstuitleen. “De eigenaar van de kunstuitleen is een goede klant bij ons. Elke week kwam hij langs met materiaal dat ingelijst moest worden. Omdat Haarlemmermeer geen kunstuitleen meer heeft, ontstond het idee om aan de lijstenmakerij een kunstuitleen toe te voegen. Zo kwamen we aan de praat en kwam van het een het ander.”

Volgens Van Wijk vullen de uitleen en de lijstenmakerij elkaar prima aan. “Dat hebben we ook gecombineerd in de nieuwe naam”, legt Van Wijk uit. “Meer is de associatie met Haarlemmermeer, en kunst en lijsten spreekt denk ik wel voor zich.” 

Sinds eind vorig jaar is de lijstenmakerij al met een professionele lijstenmaakster aangevuld. Voor de kunstuitleen krijgt Van Wijk ook hulp. “Je wilt de mensen die een kijkje komen nemen bij ‘MEER Kunst en Lijsten’ gelijk goed informeren over de mogelijkheden van de kunstuitleen.” De kunstuitleen is niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven.

Opening Meer Kunst en Lijsten
Opening Meer Kunst en Lijsten
Opening Meer Kunst en Lijsten
Opening Meer Kunst en Lijsten
Opening Meer Kunst en Lijsten
Opening Meer Kunst en Lijsten
Opening Meer Kunst en Lijsten
Opening Meer Kunst en Lijsten
Opening Meer Kunst en Lijsten
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie