Peter Gorthuis is blij met de gouden bekroning.
Peter Gorthuis is blij met de gouden bekroning. Aangeleverd

Gouden bekroning oliebollen Bakkerij Gorthuis

4 december 2023 om 11:47 Zakelijk

HOOFDDORP De oliebollen met en zonder rozijnen van bakkerij Gorthuis zijn door de keurmeesters van FoodBase bekroond met Goud. “Een kers op de taart”, laat Peter Gorthuis weten, de bakker van de oliebollen.

“Zelf weten we natuurlijk best dat onze producten goed zijn”, zegt Gorthuis. “Onze klanten geven dit niet voor niets steeds aan, maar als dan eerst de vakjury op de Nederlandse Kampioenschappen onze producten met prijzen beloond en daarna de vak-keurmeesters van FoodBase ook nog eens goud geven voor de oliebollen dan ben je als bakker toch echt wel trots op je werk en zeker op mijn team.”

Bakkers komen niet zomaar in aanmerking voor een ‘Gouden bekroning’, daarvoor moeten zij aan hoge eisen voldoen. Er wordt onder andere gekeken naar kleur, vulling en smaak. “Dus mooie prestatie dat onze oliebollen nu de gouden zegel mogen dragen.”

Om het gewonnen goud te vieren worden er de hele maand december op wisselende dagen oliebollen gebakken en uitgedeeld zodat ook klanten alvast kunnen voorproeven. “En natuurlijk gaan er op de laatste dagen van het jaar weer velen over de toonbank”, zegt Peter. “Ik en ons team hebben er nu al zin.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie