Maarten en Thijs (op stoel).
Maarten en Thijs (op stoel). Robert Joore

Broers Maarten en Thijs en Stevens hebben beiden eigen (tand)praktijk in Nieuw-Vennep

10 februari 2024 om 10:00 Zakelijk

NIEUW-VENNEP Na de overname van Tandprothetische Praktijk Alfred Smit, werkt Thijs Stevens nu onder de naam ‘M.J. Stevens’ op steenworp afstand van zijn broer Maarten. Deze laatste runt al sinds 2005 zijn eigen Tandartspraktijk M.C. Stevens in Nieuw-Vennep en is blij met de komst van zijn broer: “De samenwerking zal alleen maar meer worden.”

Thijs: “Sherida en ik hebben 2 januari officieel de praktijk van Alfred en Jolanda Smit overgenomen. Dat is een grote stap en spannend voor het hele gezin, maar we hebben er zin in. Het is voor het eerst dat ik mijn eigen praktijk heb. In 2014 heb ik de opleiding tot tandprotheticus afgerond. Daarna wilde ik een tijd in loondienst werken om het vak goed te leren beheersen. Je bent nooit uitgeleerd, maar nu ben ik er klaar voor om als zelfstandige verder te gaan.”

GEZELLIG EN KNUS

Broer Maarten werkt al wel lange tijd voor zichzelf. “Hiervoor zat ik zeven jaar in een ander pand, maar sinds 2012 heb ik mijn praktijk aan de Elemastraat 99. Daar werk ik met een groepje van elf, waaronder drie tandartsen en een mondhygiënist.” 

“Ik wist al vroeg dat ik tandarts wilde worden. Mede omdat een tante van ons ook tandarts is. Bij haar in de praktijk was het heel knus en gezellig, dat wilde ik ook. Daarom besloot ik de opleiding Tandheelkunde te gaan volgen. Dat was bij Thijs anders. Hij heeft eerst nog wat in andere richtingen gedaan.” 

ZOEKENDE

Thijs: “Na de middelbare school was ik zoekende. Ik werkte een jaar in de bloemensector en daarna ben ik naar de middelbare tuinbouwschool gegaan. Op mijn 23e ben ik de tandtechniek ingerold. Dat kwam door Maarten, hij vond dat wat voor mij. Tijdens de opleiding tot tandtechnicus maakte ik kennis met het vak van een tandprotheticus.”

“Een tandtechnicus maakt protheses in een lab. Een tandprotheticus doet hetzelfde, maar staat ook in de praktijk en maakt zelf de afdruk van het gebit. Ik vond die combinatie van techniek én mensen leuker en besloot daar voor te gaan.”

SAMENWERKEN

Maarten: “Toen Thijs nog in loondienst werkzaam was, werkten we al veel samen. Dat zal nu alleen maar meer worden. Bij ons komen mensen die een gedeeltelijk of volledig kunstgebit nodig hebben. Wij kunnen wel een afdruk maken, maar we hebben Thijs nodig voor de prothese.” Thijs reageert: “Andersom kan het zijn dat een patiënt van mij implantaten nodig heeft. Dan stuur ik diegene door naar Maarten.”

IN DE GATEN HOUDEN

Beide broers hebben zin in de aankomende tijd. Maarten: “We kunnen goed met elkaar opschieten en hebben dezelfde humor.” Ook Thijs vindt het “helemaal leuk” dat de praktijk van zijn broer op loopafstand zit. “Wat wil je nog meer? We gunnen elkaar het beste, dat is ook in onze samenwerking het geval.” 

Maarten: “Je bent als broers sneller bereid iets extra’s te doen voor elkaar. Thijs komt bijvoorbeeld wel eens naar onze praktijk toe om een patiënt te beoordelen, als wij er zelf niet uitkomen.” Lachend voegt hij toe: “En het is maar goed dat Thijs nu een beetje in de buurt zit. Het blijft je broer hè, dus dan kan ik hem goed in de gaten houden.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie