Afbeelding
haarlemmermeergemeente.nl

Haarlemmermeer gaat door met collectieve zorgverzekering voor minima

20 september 2019 om 20:40 Zorg

HAARLEMMERMEER Mensen met een laag inkomen kunnen blijven rekenen op de collectieve zorgverzekering van de gemeente, waarbij de deelnemers een korting op hun premie krijgen.

"Het doel van de collectieve zorgverzekering is om voor mensen met een lager inkomen de toegang tot betaalbare zorg te waarborgen," zegt Ap Reinders, wethouder Werk en Inkomen.

Zorg en Zekerheid (Z&Z) en Univé zijn de aanbieders van deze collectieve zorgverzekering. Op www.gezondverzekerd.nl worden de pakketten van de aanbieders met elkaar vergeleken. Ook kunnen inwoners van Haarlemmermeer zich daar aanmelden. Inwoners die al een collectieve zorgverzekering hebben afgesloten bij Z&Z en Univé zullen door de zorgverzekeraar worden geïnformeerd over de verlenging van deze verzekering. Daarnaast ontvangen zij een brief van de gemeente waarin de hoogte van de jaarlijkse gemeentelijke bijdrage is vermeld. De gemeentelijke bijdrage voor de meest uitgebreide verzekering waarbij ook het eigen risico is meeverzekerd bedraagt 489 euro per jaar. Voor de aanvullende verzekering bedraagt de gemeentelijke bijdrage 144,60 euro per jaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie