AED Buitenkast
AED Buitenkast Dick van Rooijen

Plaatsing van BuitenAED's in Badhoevedorp en Lijnden gestart

Zorg Deel je nieuws

Op donderdag 5 maart 2020 is de eerste van de uiteindelijk 14 geplande Buiten AED's in Badhoevedorp/Lijnden op de gevel van de Karavanserai in de Roerdompstraat geactiveerd.

In het kader van 'BadhoevedorpAEDProof' is in juni 2019 een actie gestart met als doel om Badhoevedorp en Lijnden 'hartveilig' te maken door AED's te plaatsen op een onderlinge afstand van max. 300 meter.

Het slagen van deze actie is financieel mogelijk gemaakt door een ruime bijdrage van de Stichting 'van Badhoevedorp voor Badhoevedorp', sponsoring door vele lokale ondernemers, particuliere giften en door deelname van de Gemeente Haarlemmermeer.

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) wordt ingezet wanneer iemand een hartstilstand krijgt. Zo'n 35 opgeleide vrijwilligers in onze dorpen hebben zich aangemeld bij HartslagNu.nl om in die gevallen gealarmeerd te worden om een AED op te halen en bij het slachtoffer te starten met reanimatie totdat de ambulance is aangekomen en professionals het reanimeren overnemen. Binnenkort worden nog eens ca. 30 dorpelingen opgeleid om een AED te kunnen bedienen.

De cruciale tijd bij een hartstilstand is de eerste 6 minuten!!

Op steeds meer plaatsen in Badhoevedorp en Lijnden zult U in de komende periode de groene kasten met daarin een AED aantreffen!!

Een (hart)veilig gevoel...........

 

advertentie
advertentie