Spaarndam is "hartveilig" dankzij AED's.

14 mei 2020 om 11:42 Zorg Deel je nieuws

Spaarndam is volgens de normen van de Hartstichting "hartveilig" geworden. In het dorp is met de plaatsing van 2 nieuwe "buurt-AED's" bij de St.Adalbertusschool en het Havengebouw in de nieuwbouwwijk Spaarnebuiten, nu binnen een straal van 500 meter elke dag en 24 uur per dag  een AED bereikbaar, binnen de bebouwde kom. Op het Kerkplein was reeds een buurt AED, maar dat was onvoldoende voor het gehele dorp.

Het geld voor de aanschaf en montage van de 2 AED's werd met een crowdfundingsactie bij elkaar gebracht. Tijdens de oprichtingsvergadering van dorpsvereniging Spaarndam=1, werd eind vorig jaar afgesproken dat deze zich zou inspannen voor 2 nieuwe buurt-AED's, om aan de norm van de Hartstichting te kunnen voldoen. Bestuurslid Theo van Heese begon op Nieuwe Pioniers Haarlemmermeer een campagne, waarna binnen 14 dagen voldoende geld werd opgehaald om het doel te realiseren. 

Zodra het coronatechnisch weer mogelijk is, zal stichting Dijk van een Dorp uitleg geven over de Automatische Externe Defibrillatoren en het gebruik ervan. Daartoe behoren ook instrukties en oefening van het reanimeren. 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie