Het Sunflower Keycord
Het Sunflower Keycord Kees Hoekstra

Het Sunflower Keycord voor mensen met een verborgen beperking.

30 augustus 2020 om 17:34 Zorg Deel je nieuws

Niet alle handicaps/beperkingen zijn zichtbaar - sommige zijn niet meteen duidelijk, zoals leermoeilijkheden, mentale gezondheid en ook spraak-, visuele of gehoorstoornissen, autisme, adhd, Alzheimer en dementie e.d. Leven met een verborgen handicap kan het dagelijkse leven voor veel mensen veeleisender maken, maar het kan voor anderen moeilijk zijn om de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd te herkennen, te erkennen of te begrijpen.

Wees zichtbaar wanneer je dat zelf wilt zijn.

?Het dragen van de Sunflower Keycord of polsbandje geeft discreet aan de mensen om je heen, inclusief personeel, collega's en gezondheidswerkers, dat je misschien extra ondersteuning, hulp of wat meer tijd nodig hebt.

Kees Hoekstra uit Hoofddorp introduceerde het Sunflower Keyord in 2019 in Nederland.

Steeds meer bedrijven, winkels, instanties gaan het keycord erkennen en herkennen zoals Schiphol Airport en Dirk v.d. Broek supermarkten, Deen en PLUS supermarkten en LIDL maar ook bijvoorbeeld het Rijksmuseum. Maar ook bijvoorbeeld Connexxion. Elke week komen er nieuwe deelnemers bij die het keycord erkennen en herkennen en zo meer begrip tonen voor deze mensen.

Voor meer informatie kijk op: www.iamnotjustalabel.nl

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie