Een sfeerimpressie van Bornholm in de toekomst.
Een sfeerimpressie van Bornholm in de toekomst. pr

Nieuwbouw Bornholm aangevuld met woningen en wijkvoorzieningen

12 november 2020 om 14:10 Zorg

HOOFDDORP Woonzorgcentrum Bornholm & Eijkenhove en het terrein eromheen gaan tegen de vlakte om plaats te maken voor een nieuw woonzorgcentrum, woningen en faciliteiten voor de buurt. Eigenaar Amstelring heeft daarover afspraken gemaakt met de gemeente.

Het huidige woonzorgcentrum Bornholm & Eijkenhove is op leeftijd. Het voldoet niet meer aan de wensen van vandaag en morgen. Ook heeft het gebouw groot onderhoud nodig. Daarom zijn er plannen voor een nieuw woonzorgcentrum en het opnieuw inrichten van het terrein. De nieuwbouw biedt faciliteiten om bewoners in Bornholm met elkaar te verbinden. Jong en oud, ongeacht inkomen of afkomst.

“Bornholm is een wat oudere wijk in Hoofddorp, die wel een impuls kan gebruiken”, zegt Jurgen Nobel, wethouder woningbouw. “Een nieuw woonzorgcentrum, en mogelijk woningen en faciliteiten voor de hele buurt, zullen de wijk goed doen.” Mieke Booij, wethouder wonen en zorg vult aan: “Daarbij wordt samen met inwoners uit de wijk Bornholm gekeken hoe we voor de toekomst meer samenhang in de wijk kunnen organiseren.”

STAPPEN De nieuwbouwplannen van het woonzorgcentrum zitten nog in de beginfase, dus de definitieve planning voor de nieuwbouw is er nog niet. Wel weten ze wat de stappen van de nieuwbouw zijn. Naar verwachting is de nieuwbouw rond 2028 klaar.

Op donderdag 11 februari van 19:00 uur tot 20:30 uur zijn buurtbewoners  welkom op een bijeenkomst die Amstelring hierover organiseert. Buurtbewoners kunnen zich aanmelden door een e-mail sturen naar: nieuwbouwbornholm@amstelring.nl.

Het huidige gebouw is verouderd.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie