Afbeelding
Archief

Eerste hulp Spaarne Gasthuis overvol door gladheid

1 februari 2021 om 16:24 Zorg

HOOFDDORP De Spoedeisende Hulp-afdelingen (SEH) van verschillende ziekenhuizen in het land puilden vanochtend uit. Door de gladheid zijn tientallen ongelukken gebeurd. In de ziekenhuizen kwamen veel mensen binnen die zijn uitgegleden. Ook bij het Spaarne Gasthuis was de Eerste Hulp vanmorgen overvol. “Er kan echt niemand meer bij”, zo liet een woordvoerder van het ziekenhuis weten. “We hebben vooral mensen met botbreuken en hersenschuddingen.” 

De plots opkomende ijzel zorgde er vanmorgen voor dat in meerdere plaatsen door het hele land veel slachtoffers van de gladheid zich bij het ziekenhuis hebben gemeld. Onder andere op de SEH-afdelingen in Haarlem, Arnhem, Amersfoort en Almere zaten de wachtkamers vol. In de twee Haarlemse vestigingen van het Spaarne Gasthuis lopen de medewerkers de benen uit hun lijf, liet een woordvoerder weten. In de Hoofddorpse vestiging van het ziekenhuis waren in de loop van de ochtend al 36 mensen opgenomen. “Maar er komen nog altijd mensen binnen, het is echt heel druk”. 

Meerlanden was voorbereid op de gladheid en was al vanaf vannacht actief aan het strooien in Haarlem en Zandvoort. De ijzel die vanaf 7.00 uur viel bedekte het reeds gestrooide zout echter, waardoor het op veel plaatsen spiegelglad bleef. Spaarnelanden bleef de hele dag doorstrooien, maar waarschuwde dat het op veel plaatsen ‘oppassen blijft’. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie