50PLUS in de Haarlemmermeer.

17 augustus 2018 om 17:39 Verkiezingen/nieuws Deel je nieuws

De partij 50PLUS wil graag een afdeling in de Haarlemmermeer, waarbij de seniorenbelangen voorop zullen staan. Als dit initiatief voldoende ondersteunt worden door de huidige leden van 50PLUS in de Haarlemmermeer, dan is het streven om op 21 november 2018 mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Momenteel worden de leden van 50PLUS in de Haarlemmermeer benaderd, om te proberen namens alle dorpen en kernen de seniorenbelangen in de gemeenteraad te verdedigen en in te brengen. 50PLUS is dus op zoek naar (toekomstige) leden die bereid zijn dit initiatief mede te ondersteunen.

Paul Vermeulen(62 jaar) uit Hoofddorp is de initiatiefnemer.  Hij hoopt hiermee de seniorenbelangen van alle inwoners van de Haarlemmermeer (beter) te kunnen vertegenwoordigen.   Uit eigen ervaring weet hij dat het openbaar vervoer voor senioren in de dorpen/kernen niet altijd voldoende is. Weet hij dat er nog veel eenzaamheid onder de ouderen is en dat er onvoldoende initiatieven zijn om dit te voorkomen.               Ook het “te bellen” vervoer voor de ouderen vind hij vaak, door de extreem lange wachttijden dramatisch. Het niet dagelijks kunnen genieten van een vers gekookte maaltijd moet ook niet kunnen. 

50PLUS Haarlemmermeer vind dat de senioren een “eigen” stem in de gemeenteraad moeten hebben.

Statistieken tonen aan dat 45% van de inwoners 45 jaar of ouder is, en dan is het toch wel heel vreemd dat hun stem niet prominenter wordt gehoord? Landelijk verdedigen de leden van de 2e kamer fractie de seniorenbelangen in het groter geheel, maar de belangen waar u als inwoner direkt mee te maken heeft horen bij de gemeente.

De bereikbaarheid van en in uw dorp, het verdwijnen in uw dorp van een pinautomaat, de brievenbus, uw eenzaamheid en uw onveiligheidsgevoel DAT zijn onder andere zaken waar 50PLUSHaarlemmermeer zich op wil richten. Uw belangen laten behartigen door personen die u “kent”, die u makkelijk kunt benaderen en die af en toe ook eens naar uw dorp/vereniging etc. toekomt om te luisteren.

Personen die de seniorenbelangen nu eens echt als inzet heeft, die niet alles kan beloven maar die zich altijd volledig zal inzetten om het wél mogelijk te maken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie