Jeugdige talenten op het toneel.
Jeugdige talenten op het toneel. Renée Heijmans

Badhoevedorp’s got talent

23 augustus 2018 om 11:08 lokaal

BADHOEVEDORP Als afsluiter van de Kinderactiviteitenweek (KAW) in het Badhoevedorpse Dorpshuis kregen de toeschouwers afgelopen vrijdag 4 bijzondere acts te zien. De kinderen hadden 's morgens 4 workshops gevolgd en kozen zelf op welk gebied ze hun talenten wilden tonen.

Het begon met een stukje musical uit 'The Lion King', gevolgd door een aantal zeer jeugdige dichters die hun eigen gedichten, over leven, natuur en liefde, voordroegen. Vervolgens was er een goochelshow te zien met onbegrijpelijke kaarttrucs. De 10-jarige Delano had gemotiveerd voor het goochelen gekozen: "het is zo leuk om die verbaasde gezichten te zien." Hij en de andere goochelaars zorgden samen inderdaad voor de nodige verbazing! De rappers waren het laatste aan de beurt.

De 10-jarige Luna koos met passie voor de rap en mocht solo een stukje ten gehore brengen. "Omdat ik geleerd heb dat je er goed je gevoelens in kan uiten. Dat vind ik fijn en ik word er rustig van." Ondanks wat technische geluidsproblemen brachten de rappers het er onder leiding van rapper D-Jozey met slechts één microfoon prima van af. De jury overlaadde de deelnemers met complimenten en het applaus van de ouders, grootouders, broertjes en zusjes was enorm en veelbetekenend.

De KWA stond bol van leuke activiteiten. Bijzonder was ook de reptielenshow met een hele reeks spannende dieren: krokodillen, slangen, vogelspin, hagedis, leguaan en schorpioen. Het was voor sommigen een ware uitdaging en soms zelf overwinning om een koudbloedig dier te aaien, van dichtbij te bekijken of zelfs om je nek te hebben.

Luna en Delano waren de hele week aanwezig en genoten met volle teugen. "Er is altijd iets anders zodat je je steeds weer op iets nieuws kan verheugen," vertelt Luna. Delano voegt eraan toe: "En je bent de hele tijd bezig, je vermaakt je meer, want thuis is het stil en zijn veel vrienden op vakantie." Volgend jaar is hij er graag weer bij.

Noortje van Bussel van het Dorpshuis kijkt terug op een mooie week. "Met dank aan alle collega's, vrijwilligers en natuurlijk de kinderen zelf. We gaan zeker voor een volgende editie!"

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie