Het kan er spectaculair aan toe gaan op een zeepkistenhelling.
Het kan er spectaculair aan toe gaan op een zeepkistenhelling. pr

Met je zeepkist of skelter van helling af

24 augustus 2018 om 08:31 lokaal

BURGERVEEN In Burgerveen zal voor de veertiende maal de jaarlijkse zeepkistenrace worden gehouden. De race, waar (zelfgemaakte) zeepkisten aan deelnemen, maar ook skelters zonder ketting zijn welkom, is op zaterdag 25 augustus vanaf 14.00 uur aan de Oude Venneperweg bij dorpshuis Marijke.

SNELSTE De organisatie geeft maximaal vijftig zeepkisten een startbewijs. Elke zeepkist legt - tegen een bescheiden inschrijfgeld van 5 euro tweemaal het hellingparcours af. De tijden worden bij elkaar opgeteld en de snelste over twee manches is de winnaar. Deelnemers hoeven trouwens niet zelf een racewagen te bouwen, maar kunnen ook gebruik maken van zeepkisten van de organisatie. Traditiegetrouw klimt elk jaar een aantal gemeenteraadsleden, wethouders of andere bestuurders in een zeepkist. Voor de liefhebber die een bestuurder wel eens wat anders wil zien bezturen.

PRIJZEN Voor de winnaars, zowel in de categorie jeugd als in die van de volwassenen, zijn er leuke prijzen te winnen, inclusief een bijbehorende beker. Alle deelnemers ontvangen een vaantje als teken van deelname. Verder is er een leuke en sportieve attractie voor de kleinere jeugd en is er gelegenheid een hapje en een drankje te nuttigen.

GEZELLIGHEID En als het weer ook een beetje meewerkt, zal deze middag in Burgerveen zeker weer een sportief succes gaan worden. De start van de eerste zeepkist is gepland rond 15.00 uur en het oefenen begint om 14:00 uur. Dus kom niet te laat en geniet van de race en gezelligheid rondom het parcours.

INSCHRIIJVEN Inschrijven voor de zeepkistenrace kan in Burgerveen bij “Rozen en Radijs”, Aalsmeerderweg 938, of bel 0172-508387 en vraag naar Martijn Vis of mail naar info@rozenenradijs.nl, of via de website http://www.burgerveen.info onder de kop “Zeepkistenrace” door het contactformulier in te vullen of via de Facebook pagina www.facebook.com/burgerveen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie