Afbeelding
Ben Reerink

Project 700 mijlpaal Feadship

27 augustus 2018 om 11:27 lokaal

HAARLEMMERMEER Het was passen en meten maandagmorgen in de ringvaart. Project 700, het miljoenenjacht Lonian, zet koers richting de Rotterdamse haven. In juli kwam het schip van een van de bouwhallen op de werf Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Aalsmeer, bekend als Project 700. Zie niets in de 700 - het is gewoon het scheepsnummer, hoewel het weliswaar een mijlpaal voor de werf is.

Het schip heeft tijdens de vaartocht averij opgelopen. Een uitstekende spijker aan een meerpaal zou de boosdoener zijn geweest.

Aan de opvallende schoonheid van 87 meter zijn de afgelopen weken nog verschillende externe elementen toegevoegd voorafgaand aan de officiële lancering. Feadship laat op hun site weten dat de fraaie exterieur-styling van Sinot Exclusive Yacht Design is, net als het interieur in samenwerking met Richard Hallberg Interior Design.

De Lonian is 87 meter lang en 13,8 meter breed. Naast plek voor de eigenaren, die anoniem willen blijven, biedt het megajacht plaats voor 12 gasten en 27 crewleden. De bouw nam zo'n drie jaar in beslag. Het schip kost naar verluidt naar schatting 125 miljoen dollar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie