Catcher Glenn Bakker is net keihard geraakt op zijn hand maar speelt wel door.
Catcher Glenn Bakker is net keihard geraakt op zijn hand maar speelt wel door. Jos van Rooijen

Meerlease Pioniers boekt belangrijke winst in play-offs

31 augustus 2018 om 12:49 Sport/sport

HOOFDDORP De honkballers van Meerlease Pioniers hebben donderdagavond een belangrijke 2-0 overwinning geboekt tegen Silicon Storks. De winst kwam mede tot stand door een prima avond van werper Lars Huijer die de hele  wedstrijd op de heuvel stond. Pioniers en Stork staan zaterdag en zondag weer tegenover elkaar in Den Haag en Hoofddorp.

De winstgevende twee punten kwamen tot stand in inning 6 nadat de Hoofddorpers in de eerste vijf innings tevergeefs probeerden te scoren tegen een prima gooiende werper van Storks. Maar toen laatstgenoemde in inning 6 eerst Mark Smit uit zag gaan, moest hij toezien hoe de van een blessure herstelde Joey Eeman op het eerste honk kwam door een honkslag. Eeman profiteerde vervolgens van twee wilde worpen, waarna ook Oliver van de Wijst en Mervin Gario op de honken kwamen (vier wijd en vrije loop). Toen ook Jelle Kroft vier wijd kreeg, schoof Eeman door om vervolgens het eerste punt te scoren. Op een honkslag van Damian Melis scoorde Vd Wijst de 2-0.

Storks probeerde nog in een uiterste inspanning Huijer te passeren, maar die bleef uiterst kalm gooien ook al had hij nog een meningsverschil met hoofdscheidsrechter Silvania over een aangooi die als wijd beoordeeld werd. Eindstand 2-0, waardoor Pioniers nu 4 punten heeft en Storks op 0 blijft staan. Er zijn nog 5 wedstrijden te spelen.

Eén daarvan is die van zondag: Pioniers – Stork. Deze wedstrijd begint om 15 uur in het honkbalstadion in Hoofddorp dat eerst nog 'onderdak' biedt aan het loopevenement dnata Haarlemmermeer Run.

Joey Eeman scoort de 1-0 na 4 wijd voor Jelle Kroft.
Lars Huijer speelde de hele wedstrijd en gaf nauwelijks iets weg.
Felicitaties na de moeizame 2-0 winst.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie