Afbeelding
Eigen foto

Rinus van Kalmthout kampioen in Amerikaanse Pro Mazda serie

3 september 2018 om 10:55 Sport/sport

HOOFDDORP KNAF Talent First-autorensporttalent Rinus van Kalmthout (Rinus VeeKay) heeft in Portland op overtuigende wijze de titel voor zich opgeëist in het Pro Mazda Championship Presented by Cooper Tires.

De 17-jarige Hoofddorper stelde al in de eerste race van het weekend met een tweede plaats de titel veilig om vervolgens in race twee opnieuw naar de tweede plaats op het podium te rijden.

Van Kalmthout is met zijn 17 jaar de jongste Pro Mazda-kampioen ooit en won dit jaar maar liefst zeven van de zestien races. “Ik ben echt super trots en enorm blij met het winnen van deze titel en de bijbehorende opstap naar de Indy Lights”, aldus de kersverse kampioen.

Aan het behalen van de Pro Mazda-titel is een prijs verbonden van USD 790.300, te besteden aan de overstap naar de Indy Lights, alsmede een gratis test ter waarde van USD 20.000 in deze naasthogere Mazda Road to Indy klasse. Daarnaast ontvangt Van Kalmthout met de eveneens door hem behaalde rookie-titel nog eens USD 7.500. “Ik ben echt super trots en enorm blij met de titel en het Mazda Scholarship. Ik kijk ernaar uit om volgend jaar succesvol te zijn in de Indy Lights”, aldus een dolblije Van Kalmthout.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie