Point of View expositie
Point of View expositie Point of View

Vluchtelingen en buurtbewoners bekijken de wereld door de elkaars ogen

6 september 2018 om 15:24 lokaal Deel je nieuws

Na het grote succes van Point of View in Culemborg en Dordrecht, gaat het fotografieproject 29 september van start in de gemeente Haarlemmermeer.

Laat twee mensen naar hetzelfde kijken en ze zien tóch iets anders. In het fotografieproject Point of View ligt de nadruk op het verhaal achter de foto’s en wat de deelnemer ermee wil vertellen. Zo worden de beelden die we hebben over elkaar en onze omgeving bespreekbaar. Na afloop van het project volgt een tentoonstelling in het Historisch Museum in Hoofddorp.

Point of View gaat binnenkort van start en zoekt nog enkele enthousiaste deelnemers! Aanmelden kan tot 14 september.

Zie jij wat ik zie?

Deze vraag staat centraal in het project. Deelnemers maken foto’s aan de hand van concrete opdrachten en bespreken die vervolgens met elkaar. Er wordt gestart met een tweedaagse fotografietraining op 29 en 30 september van 11.00 tot 15.00 uur. Daarna volgen tweewekelijkse bijeenkomsten in de Witte Boerderij in Hoofddorp, waarin de gemaakte foto’s onder begeleiding van professionele fotografen worden besproken. De zes bijeenkomsten zijn van 19.00 tot 22.00 uur op 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november en 30 november. De nadruk tijdens het project, ligt op het verhaal achter de foto’s en wat de deelnemer ermee wil vertellen, niet op de techniek.

Point of View zoekt enthousiaste deelnemers

Wil je leren fotograferen om met beelden je verhaal te vertellen? Ben je nieuwsgierig naar de verhalen van vluchtelingen en andere inwoners van de gemeente Haarlemmermeer? Doe dan mee met het fotografieproject Point of View. Er zijn nog enkele plekken, dus wees er snel bij!

Aanmelden kan bij Karijn of Martha door te mailen naar info@picturebridgefoundation.nl of via het aanmeldingsformulier. Deze is te downloaden via de link: http://bit.ly/AanmeldenPOV. Hou Facebook.com/projectpov in de gaten voor updates over het project.


Deelname is gratis

Deelname is mogelijk voor statushouders die korter dan 5 jaar in Nederland woonachtig zijn en inwoner zijn van de gemeente Haarlemmermeer en andere inwoners van de gemeente Haarlemmermeer

Deelname is vanaf 18 jaar

Deelnemers hebben geen fotografie ervaring nodig en krijgen een camera in bruikleen

Van deelnemers wordt enthousiasme, betrokkenheid en aanwezigheid bij de bijeenkomsten tussen 29 september en 30 november 2018 verwacht

Enige kennis van Engels of Nederlands is noodzakelijk (tolken Arabisch en Tigrinya zijn aanwezig bij de bijeenkomsten)

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie