Het Ketelhuis op Kalorama 31H, zoals het er de afgelopen jaren uitzag..
Het Ketelhuis op Kalorama 31H, zoals het er de afgelopen jaren uitzag.. Mariette Suiker-Dietz

Het Ketelhuis in Kalorama krijgt een nieuw gezicht

11 september 2018 om 10:30 Nieuws Deel je nieuws

Iedereen die bekend is in de Hoofddorpse straat Kalorama (ten oosten van het centrum), kent het gebouwtje wel: een rechthoekig blok met een hoge toren. Het staat een beetje verscholen op een pleintje achter de huizenblokken. Dit ketelhuis is eind jaren '60 tegelijk met de rest van de straat gebouwd om de huizen van verwarming te voorzien. Al snel bleek dat deze manier van verwarmen toch niet succesvol was. De ketel verdween eruit, en het gebouw is jarenlang als opslagruimte gebruikt door verschillende ondernemers.

Dit voorjaar nam kindercoach Mariette Suiker-Dietz het pand over, om hier haar nieuwe praktijkruimte in te vestigen. De hele zomer is er flink verbouwd, en van binnen is het nu zo goed als af. De komende maanden krijgt de buitenkant nog een nieuwe uitstraling en komt er een feestelijke opening. Aan de buurt ligt het in elk geval niet, want de één na de andere buur komt een praatje maken of hulp aanbieden: dit is een wijk om je welkom te voelen!

Nu het nieuwe schooljaar weer gestart is, gaan de deuren in de praktijk weer open voor kinderen die hulp nodig hebben bij het leren leren, plannen, concentreren, begrijpend lezen, en ook bij problemen rondom zelfvertrouwen, weerbaarheid, boosheid en angsten.

Naast haar werk als coach geeft Mariette ook 8 Italiaanse lessen per week. Veel leerlingen zijn afgelopen zomer al een kijkje wezen nemen bij de verbouwing van hun nieuwe lesruimte.

Nieuwsgierig? Kom gerust eens langs op Kalorama nummer 31H!
 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie