Vennep Flyers viert feest na het winnende punt
Vennep Flyers viert feest na het winnende punt Hasko Schiltman

Vennep Flyers dicht bij kampioenschap na walk off winst in thriller

17 september 2018 om 19:57 Sport/sport Deel je nieuws

De Vennepse honkballers hebben een grote stap gezet richting het kampioenschap in de 2e klasse. Afgelopen zondag werd er na een spannende wedstrijd met 8-7 gewonnen van concurrent Holy Gophers Combinatie. Met nog 2 wedstrijden te gaan hebben de Flyers genoeg aan 1 punt voor het kampioenschap.

De Flyers wisten als eerste op het scorebord te komen. In de 2e inning bereikte Kevin Illis het honk door een honkslag. Nadat hij het 3e honk had gestolen kon hij scoren op een honkslag van Jordy Kruijer. In de 3e inning wisten de bezoekers 2 keer te scoren. Na een honkslag en tweemaal 4 wijd moest starter Maarten Vloon een tweehonkslag incasseren. 

In de 3e inning trokken de Flyers de stand gelijk. Bart Krombereikte het honk door 4 wijd en wist vervolgens het tweede honk te stelen. De honkslag van Teddy Ledeboer bracht de tussenstand op 2-2. De jonge Vloon stond ondertussen prima te gooien tegen een sterke slagploeg en hield Holy op 2 punten in 5 innings.

In de 4e inning begonnen Illis en Gerard Krom met honkslagen. Hierna was het Kruijer die zijn 2e en 3e punt binnen sloeg met een honkslag. In de 5e inning wisten de Flyers uit te lopen tot 5-2. Davy Hamelink kreeg 4 wijd en wist het 2e honk te stelen. Hierna was de uitploeg slordig en kon Hamelink eenvoudig scoren op fouten.

In de 6e inning toonden de bezoekers veerkracht en wisten zij de stand op 5-5 te brengen. Na 2 honkslagen, een veldfout en geraakt werper was Holy weer terug in de wedstrijd. In de 7e inning sloegen de Flyers weer toe. Illis en Gerard Krom bereikte het honk door een tweehonkslag en honkslag. Na een veldfout en een opofferingsklap van Kruijer stond het 7-5 in het voordeel van de Flyers.

In de 8e inning kwamen de bezoekers weer langszij. Na 3 goede honkslagen op rij en een opofferingsklap stond het 7-7. In de 9e inning kwam Holy niet tot scoren op het werpen van Barry Blokker. Bart Krom bereikte het honk voor de Flyers door 4 wijd. Hij kon opschuiven naar het 3e honk door een gestolen honk en een wilde worp. Hierna sloeg Mike Vermeer een harde bal die goed werd gepakt door de derde honkman. Echter hij wist Vermeer niet uit te gooien en Krom wist het winnende punt te scoren. Eindstand 8-7 in het voordeel van de Flyers.

Op zondag 30 september kunnen de Flyers in eigen huis kampioen worden tegen de Alphians. 3 jaar geleden wisten de Flyers al te promoveren naar de 2e klasse en nu lonkt de 1e klasse voor de Vennepers. Aanvang 14:30 uur aan de Oosterdreef.

Catcher Mike Vermeer in actie
Pitcher Maarten Vloon in actie
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie